Творчество в развитие – стилът на Здравка Стоева!

Blog_15_w50-tvorchestvo-v-razvitie-stilat-na-zdravka-stoeva

„Стихиите 2015“ отминаха отдавна, но едно топло и много мило писмо ни накара отново да си припомним вълненията покрай тазгодишния конкурс за ръчноизработени бижута на marabu.bg.

Вече се превърна в традиция, след награждаването, да отправяме интересно предизвикателство към финалистите. Новото изпитание е да ни споделят как са оползотворили наградата си и какви бижута са сътворили с нея.

Първа Здравка Стоева откликна на писмото ни и чрез увлекателен разказ и красиви бижута представи своя невероятен стил и творчество в развитие. Безкрайно ти благодарим за отделеното време. Възхитени сме от твоето желание за творчество, експериментаторски дух и не на последно място постоянство. Искрено оценяваме желанието, с което поемаш предизвикателствата ни. Желаем ти успехи и неспирен поток от идеи! :)

С атрактивното колие „Зимен залез“, Здравка победи в категория Базови техники и низане. Най-напред ще си го припомним, а след това ще побързаме да ви отправим към споделеното от нея. Интересно е, уверяваме ви :)

tvorchestvo-v-razvitie-zdravka-stoeva-1

„…Нека започна от там, че идеята да започна да се занимавам с изработване на бижута се появи в труден за мен момент и е свързана със скъп за мен човек.
Нали съм казанлъчанка, тема Роза присъства в работата ми и това определи избора на розовите перли Сваровски. Бижутерийната тел German Style е в основата на повечето ми неща.

tvorchestvo-v-razvitie-zdravka-stoeva

Едва този месец стигнах до изработката на колиетата, които виждате. Желанието и стилът на поръчителките подхрани вдъхновението ми, за да се получи този леко странен краен резултат.

tvorchestvo-v-razvitie-zdravka-stoeva-2

Трябва да добавя, че тези мои работи се подредиха в серията ми „Едно почнах, друго стана“ :). Май повечето неща при мен се получават именно така. Любопитно ми е да смесвам различни техники и стилове, защото крайният резултат винаги е непредвидим. Апетитът ми да усвоявам нови техники се засилва и все съм нетърпелива да ги усвоя.

konkurs-za-rachno-izraboteni-bijuta-zdravka-stoeva-idei-vdahovenie

Впечатленията ми от конкурса основно са свързани с първата награда, която получих за втора поредна година. В разговор по телефона вече споделих – в основата на успеха ми сте вие – Ателие Марабу. Уроците от блога ви и обширната информация, която предоставяте във Фейсбук, You Tube, Pinterest, ме насърчиха в първите ми стъпки и ми даде основата в правенето на бижута. Всичко е формулирано и представено достъпно и прегледно, с разбираеми обяснения, така че новакът да не се стряска от трудностите, а да опита. Така и направих :)

konkurs-za-rachno-izraboteni-bijuta-zdravka-stoeva-posledvashto-vdahovenie

Сверявам си часовника и ми е полезна също и Фабриката за творчество. Затова всички, като мен, които са далеч от вас и нямат възможност да посещават Училище Ателие Марабу, от изчерпателната онлайн информация, която предоставяте, могат да се обучат самостоятелно и да стигнат до награди.

konkurs-za-rachno-izraboteni-bijuta-zdravka-stoeva-posledvashto-vdahovenie-s-manista

От хоби-занимание правенето на бижута при мен постепенно се развива като малък бизнес. Получавам индивидуални поръчки, радвам се, че вече мои неща има на доста места извън България. Любимият ми ангажимент е към Къщата на Розите в родния Казанлък.

Най-накрая от август тази година и аз се сдобих с профил и страница във Фейсбук…

Не мога да отрека предимствата му, но за да се поддържа страница на необходимото ниво, за да се осъществят добри контакти, се изисква време, което винаги не стига. И повече е популярен профилът ми…

konkurs-za-rachno-izraboteni-bijuta-zdravka-stoeva-posledvashto-vdahovenie-s-polimerna-glina

Пожелавам ви все нови творчески импулси и лично щастие!

Сърдечни поздрави и до среща!

Здравка …“

Е, ние се надяваме, че скоро ще се видим и на живо! :)
А ако и вие, желаете да се запознаете със Здравка и творенията й, посетете личната й фейсбук страница Jewelry Zone by Zdravka Stoeva.

Сподели:
Тази статия е публикувана в Предизвикателства и конкурси. Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*