След италианското прасковено преживяване от изминалата седмица, за тази е време да се потопим в удоволствията, които планината ни споделя благосклонно. Макар че е лято, по-леко червено пенливо вино си пасва отлично с горския вкус на малини, къпини и боровинки.
Без много приказки, ето и рецептата:
За 4-6 коктейла
- 1/4 чаша тъмен мед
- 1/2 чаша черешово бренди
- 1 чаша боровинки
- 1 чаша малини
- 1 чаша къпини
- 1 бутилка вино Пино Ноар
- Охладена сода, ако желаете коктейлът да е по- лек.
1. Смесете меда със съвсем малко хладка вода, за да го разтворите.
2. В голяма кана или гарафа смесете до пълна хомогенност разтопения мед с цялото количество бренди.
3. Добавете плодовете и разбъркайте. Прибавете виното и отново разбъркайте.
Можете да консумирате питието веднага или леко охладено, сервирано със сода и кубчета лед. Вкусът на плодовете е деликатен и приятен. За по-дълбоко усещане, оставете да престои около час-два. Ще имате ли търпение да почакате?
Информация и снимки почерпихме от тук: http://www.thekitchn.com/recipe-summer-berry-sangria-220538