Да разхладим горещите творчески емоции: Лятна сангрия с горски плодове

liato-e-kak-da-stimulirate-tvorcheskoto-si-nastroenie-2

След италианското прасковено преживяване от изминалата седмица, за тази е време да се потопим в удоволствията, които планината ни споделя благосклонно. Макар че е лято, по-леко червено пенливо вино си пасва отлично с горския вкус на малини, къпини и боровинки.

Без много приказки, ето и рецептата:

За  4-6 коктейла

  • 1/4 чаша тъмен мед
  • 1/2 чаша черешово бренди
  • 1 чаша боровинки
  • 1 чаша малини
  • 1 чаша къпини
  • 1 бутилка вино Пино Ноар
  • Охладена сода, ако желаете коктейлът да е по- лек.

1. Смесете меда със съвсем малко хладка вода, за да го разтворите.

2. В голяма кана или гарафа смесете до пълна хомогенност разтопения мед с цялото количество бренди.

3. Добавете плодовете и разбъркайте. Прибавете виното и отново разбъркайте.

Можете да консумирате питието веднага или леко охладено, сервирано със сода и кубчета лед. Вкусът на плодовете е деликатен и приятен. За по-дълбоко усещане, оставете да престои около час-два. Ще имате ли търпение да почакате? :)

Информация и снимки почерпихме от тук: http://www.thekitchn.com/recipe-summer-berry-sangria-220538

Сподели:
Тази статия е публикувана в Любопитно. Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*