От Коледа се вдъхнови, картичка измайстори! – I

Коледната еуфория обзе ли ви вече? Усещате ли магията на празника? Ако все още не сте подготвили подаръците за любимите си хора, предлагаме ви да започнете от картичките! В поредица от няколко публикации, ще ви представим семпли и оригинални идеи от работилниците в Ателие Марабу. Най-хубавото е, че можете да ги направите съвсем сами вкъщи!  

Какво ще ви трябва?

Освен огромно желание, ще са ви необходими различни видове хартии в нюансите на червено, зелено, жълто, бяло, лилаво, синьо, ножици (по възможност и за изрязване на декоративен ръб), панделки, сухо лепило, двойнолепящо тиксо, коледни звезди.

1. Подгответе си основа за картичка с размери 21х15 см и я прегънете по средата.

2. За да изработите елхичките, трябва да си подготвите равнобедрени триъгълници с размери на основата – 4 см и височина – 5 см. Необходими са ви по три триъгълника от три цвята цветна хартия.

3. Прегънете всеки един през средата му. Залепете ги три по три за половинките им със сухо лепило. Най-добре е да разменяте позициите им и по този начин всяка елхичка ще изглежда различно.

   

4. Изберете подходяща панделка и я залепете с помощта на двойна лепенка на около 1,5 см от долния край на картичката. Спрямо нея определете позициите на елхичките, след което ги залепете със сухо лепило.

   

5. Остава да декорирате връхчетата им с коледни звезди или панделки.

Допада ли ви? Очакваме коментари, вашите идеи и интерпретации по темата!
Съвсем скоро ще споделим още идеи и изпълнението им в стъпка по стъпка!

Сподели:
Тази статия е публикувана в Как да направим.... Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*