Пенлива сангрия с бяла праскова: Пенлива сангрия с бяла праскова

liato-e-kak-da-stimulirate-tvorcheskoto-si-nastroenie-17-july

Лято е! Ето как можете да се разхладите, докато творите разгорещено…или по-вероятно, докато си почивате сладко :) Сигурно е, обаче, че ще си доставите огромна доза свежест и блаженство.

Обожаваме този сезон, защото освен вълнуващи емоции, предлага и огромно разнообразие от плодове, вкусове и аромати. Нетипично за нашия блог, но в поредица от публикации ще ви предложим няколко вкусни рецепти за освежаващи напитки.
Обиколката ни започва от североизточна Италия, откъдето за романтичен привкус ще си вземем бяло пенливо вино Москато. Ще го смесим с прасковено бренди и добре узрели праскови, за да сътворим съвършен вкус. Остава само да измислите и подходящ десерт.

Ето и рецептата:

За  4-6 коктейла

  • 3 бели праскови, нарязани
  • 3/4 чаша прасковено или кайсиево бренди
  • 1 бутилка охладено вино Moscato
  • 1 литър сода, ако е възможно с вкус на праскова

1. Нарежете на парченца две от прасковите и ги поставете в голяма кана или гарафа, добавете брендито и разбъркайте леко.

2. След това прибавете содата и виното.

3. Разбъркайте добре с помощта на дървена лъжица. Изсипете от напитката в ледени чаши и потопете няколко тънки парченца от третата праскова.

Готово! Ожадняхте ли вече? :)

Сподели:
Тази статия е публикувана в Любопитно. Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*