Пестеливи идеи с коктейл от мъниста

Понякога ръчно изработените бижута могат да се превърнат в скъпо удоволствие. След поредица от статии, в които ви дадохме насоки как да използвате различни материали повторно във вашите бижута, с настоящата ще ви превърнем в пестелив бижутер. Нашите съвети  включват не само намаляване на разходите за материали, но и способността за дизайнерски и моден изглед на бижутата в синхрон с екологични и природосъобразни разбирания.

Ще ви припомним накратко къде можете да намерите подходящи и ефектни мъниста, ако бюджетът ви е по-ограничен. В статиите „Рециклирай! Реновирай!” и „Луна в канавката или как да откриваме съкровища” има креативни предложения за бижута от подръчни материали и идеи къде да намерите малките съкровища. Освен това с тях ще прегърнете идеята за опазване на околната среда.

Запомнете, че трябва да разширите кръгозора си и да отворите широко очите в търсене на интересни мъниста. Сигурно с лека ръка подминавате антикварните пазари и магазини, но там можете да намерите качествени и атрактивни аксесоари. Изключително интересни са предлаганите по тези места брошки, камеи и мъниста. Те имат приятна винтидж визия, която можете да съчетаете с нови материали.

      

Следете разпродажби и промоции на квалифицираните магазини. Макар и с намалена цена, много от продуктите са качествени и могат да бъдат погледнати под друга светлина. Внимавайте за състоянието им! Огледайте добре повърхността им за драскотини и пукнатини. Ако са загубили блясъка си, преценете дали ще могат да бъдат почистени и полирани вкъщи. От друга страна, съчетани с подходящи мъниста, могат да придадат чаровен старинен вид на бижутата ви.

Много достъпни са предлаганите готови нанизи с не толкова естетичен дизайн. Приемете ги като отделни мъниста и със сигурност ще забележите красотата им. Стига да имат отличен вид, вкъщи ще ви хрумне с какво да ги съчетаете и да ги превърнете в нови и ефектни модели. Внимавайте да не ги повредите при свалянето им от наниза.

   

Коктейл от мъниста

Пазете стриктно останалите ви  единични мъниста – те винаги могат да бъдат от полза! От участията ни в различни фестивали и събития, останахме очаровани от фантазията, с която подхождат малките творци, когато видят богатството от цветове на мънистата. Съчетанията  на  на пръв поглед несъвместими мъниста понякога са много сполучливи. Развихрете въображението си и се отдайте на творчество!

Ето няколко модела от бижутерийната кутия на Marabu.bg. Уверете се, че не е страшно смесването на мъниста с различна големина и цвят. Получават се доста атрактивни колиета и обици. Можете да се придържате към една гама или смело да подходите с няколко цвята. Ако ги изработите с по-голяма дължина, както нашите Морски тайни и Синя нежност, ще можете да ги навивате и като гривни около ръката си.

   

Съчетавайте различни материали!

Експериментирайте! Недейте да изхвърляте къси парченца тел или други нишки. Все някога ще ви хрумне за какво да ги ползвате. Съчетани с подходящи по размер и форма мъниста, резултатът може да е доста атрактивен. Дори и да не се получи от първия път, не се отказвайте. Първата снимка е на обиците от комплекта зодиакално бижу за Лъв. Те са прекрасна идея за това как да оползотворите останали двойки полускъпоценни камъни. Добавете мъниста Тохо за шармантен вид. Гривната Хванах те! е част от дизайн-идеите ни за Хелоуин. Чудесно и лесно предложение, което можете да интерпретирате във вашите бижута.

   

Направете си сами мъниста!

Може би някои от вас подценяват полимерната глина като материал. Всъщност, тя е благодатен и богат извор на идеи. Ето и нашите цветни бижута. С повече търпение и фантазия можете да изработите мъниста с различни по големина и посока отвори. Добавете няколко стъклени мъниста, ефектни шнурове или панделки, за да придадете чаровен и бляскав вид на моделите си.

Можете да комбинирате различни по размер и цвят мъниста и да изработите от тях нови мъниста. След това ги използвайте във вашите бижута. В Колие и обици Игра на стъклени перли използвахме техниката Плетка под прав ъгъл, за да изградим няколко закачливи елемента.

   

Мултифункционални бижута

Екипът ни обожава идеите за бижута, които можем да носим едновременно като колие или гривна. Тези решения определено спестяват от бюджета ни, но и правят бижутата ни оригинални. Стил и блясък е колието, в което вложихме този принцип.

Очакваме коментарите ви по темата! Ще се радваме, ако споделите и вашите спестовни хитринки за изработка на бижута.

Сподели:
Тази статия е публикувана в Спестовни хитринки. Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*