Стъпка към промяната – перла, родонит, родохрозит

Прочетете интересна информация за тези изключително нежни холистични камъни в пастелни цветове. Научете как можете да ги използвате, за да въздействате върху душата и тялото си.

Перлa„Символ на женската Мъдрост“

Перлите са органични скъпоценни камъни. Когато в мидата попадне песъчинка или някакъв микроскопичен предмет раковината на мидата се затваря за дълго време и се покрива със седефен слой.

       

Думата перла идва от латинското „пилула”- топче. Познати от древни времена, те са  високо ценени от старите цивилизации, като символ на процъфтяването и дълголетието. Римляните ги посвещавали на богинята Изида и ги носели, за да привлекат нейното внимание и благосклонност. Гмуркачите на бисерни миди ги използвали за защита от акули.

       

ЧАКРА: Слънчевия сплит и сърдечна

ДУША: Перлите стабилизират емоциите, премахват гнева, освобождават от безпокойство  и  напрежение, за постигане на духовен баланс.

С перли изработихме оригинално бижу за зодия Рак.

ТЯЛО: От най-древни времена е известно, че перлите са природен биостимулатор. Лечението с перли заема почетно място в Аюрведа. Препоръчват перлена вода за лечение на възпаления на пикочния мехур и конюнктивит. Прах от перли се използва при болести на стомаха, дебелото черво, хепатит и камъни в жлъчния мехур. Носенето на перлена огърлица помага при лечение на простуда, бронхит и белодробни инфекции и премахва главоболие и мигрена. Перления прах е популярен тоник  и за разкрасяване и се използва за пречистване на кожата. Най-добрите перли  за терапевтични цели са морските и особено тези, които идват от студени северни води. Колкото по-малки са, толкова по-голям е ефектът им. Компонентите в перления прах  могат да премахнат неравности по кожата  и да я поддържат в перфектен здрав вид . Висококачественият перлен прах  може да доставя важни хранителни антиоксидантни ензими и да предотврати появата на неравности и тъмни петна  по кожата.  Предпазва от бръчки и състаряване. Перлите са една от  тайните за красотата на жените  от Ориента.

Родонит„Камъкът на Пречистването“

Името му идва от гръцки родос — роза или розов. На изток го наричали утринна зора. Цветът на камъка е неравномерен,  има участъци с красиви ярко червени цветове, които се пресичат с по-малко ярки и преминаващи в по-тъмно червени тонове. Характерни за цвета са и черните  жилки, които на светлия фон образуват сложни и изящни рисунки.

   

Родонитът е известен още по времето на Византия, в  Индия го познавали отдавна и го наричали божествен камък, които пробуждал в човека най-хубавото и разпръсквал любов, а в Русия го наричали орлов.

      

ТЯЛО: Вярва се, че помага за пречистване на органите и особено черния дроб. Помага при проблеми с нервната система, щитовидната жлеза, хипофизата и рефлексите на тялото. Засилва имунната система и укрепва сърцето. Препоръчва се за профилактика на някои очни заболявания. Източните медици отдавна използват камъка при лечение на онкологични заболявания, още повече, че той притежава успокояващо въздействие.

ДУША: Родонитът е камъкът на търпението и баланса. Повишава самочувствието и увереността, успокоява, когато се чувствате нетърпелив или неспокоен. Използва се за преоткриване на вътрешните заложби и любовта.

ЗОДИИ: Телец, Овен, Везни

За тези зодии сме подготвили дизайн на зодиакални бижута с други полускъпоценни камъни. За зодия Телец – с петнист нефрит, зелен авентурин и седеф, за Овен – с маков яспис и огнен ахат, за Везни – с опал. Мъниста родонит включихме в композицията на атрактивно бижу за зодия Рак.

ЧАКРИ: Сърдечна

Във Фън Шуй се използва за балансиране на Ин-Ян. Използвайте го в Централната част за емоционален, духовен баланс, в Югозападната за любов, Северо-запад за хора, които могат да ви помогнат, когато ви е нужно емоционално изцеление.

Периодично се поставя под течаща вода.

Родохрозит”Камъкът на Любовта и Равновесието”

Родохризитът  е  камъкът  на  безкористната  любов и  състрадание, който  интегрира духовните и материалните енергии. Камък, който провокира положително  отношение. Цвета му  е  розов, оранжево-розов, или  розов с лилав  или жълт  оттенък.

   

Името идва от гръцки и означава „розово-червено”, а „розата на инките“ е другото му название,тъй като  бил почитан от тях като свещен и вярвали, че кръвта на техните древни владетели се е превърнала в този минерал.

ТЯЛО: Препоръчва се за лечение на очите, кожата, косата, дихателната и храносмилателната система, хипофизата и тимусната жлеза. Помага за премахване на токсините от организма.

ДУША: Балансира чувствата, лекува емоционалните травми, помага ни  да отворим сърцето си, да  дадем  и  получим любов. Стимулира паметта и интелекта и творческото мислене. Родохрозитът може  да  привлече  сродната ви душа, която ще ви  помогне да  научите  житейския  си  урок.

ЧАКРА: Сърдечна

ЗОДИИ: Лъв и Скорпион.

За зодия Скорпион сме подготвили дизайн на зодиакално бижу със зелен тюркоаз, за Лъв – с тигрово око и цитрин.

Фън Шуй : Родохрозита се използва в Югозападната посока за любов, близки отношения и партньори и във всяка друга посока когато имате нужда от промяна.

Периодично се поставя под течаща вода.

Съвсем скоро ще добавим родонит към колекцията си от полускъпоценни камъни. Други естествени камъни може да намерите тук.

Всички статии в категория „Холистични бижута“ се осъществяват с любезното съдействие на Marabu.bg и под редакцията на Йорданка Григорова.

Ако имате допълнителни въпроси към Камелия, оставете коментар.

Сподели:
Тази статия е публикувана в Холистични бижута. Запазете постоянна връзка.

3 Responses to Стъпка към промяната – перла, родонит, родохрозит

    • marabu says:

      Красиво е, изпълнено в много нежна цветова комбинация. :)) Родохрозитът може да е благодатен на идеи с пастелния си цвят. :)

  1. Ивелина says:

    Как се приготвя перлена вода

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*