„На горния рафт” разговаря с Рада Василева и Shatté Royal!

na-gornia-raft-predstavia-Shatté-Royal

Следващият участник в базар за ръчно изработени бижута и аксесоари „На горния рафт“ работи от години, трупа опит, преодолява трудности, поставя си цели, предизвиква себе си в стремежа да бъде безупречна, да пречупи миналото през своя поглед или да усети новите течения. Ред е на Рада Василева и Shatté Royal.

  1. Не за първи път си част от „На горния рафт“. Какво все още не знаем за теб?

Че всеки път излизам с нова колекция бижута и аксесоари. Точно като на ревю. С изработени за пръв път модели, които са били някакво предизвикателство за самата мен – като сложност, като техника, като форма. Просто, от години се случва така – ако нямам нови неща на моята маса, не се чувствам о кей и готова за участие в дадено събитие. А за мен „На горния рафт“ е ниво, така че… ще покажа нови модели!

na-gornia-raft-predstavia-Shatté-Royal-2

  1. Какви бяха детските ти мечти? Предполагала ли си, че някога ще се занимаваш с изработка на бижута?

Е, аз съм по-старшо поколение и в кръга на шегата, можеше да попитате какви са пенсионерските ми мечти, но, слава Богу, в творчеството, каквото и да е то, няма възраст. Има само можене и неможене. Или си добър или недостатъчно…  И да, никога не съм предполагала, че ще изработвам брошки, колиета, гривни и обици, но сега съм много щастлива, че го правя.

na-gornia-raft-predstavia-Shatté-Royal-3

  1. Изграждайки колекция се водиш от това, което харесваш или следваш тенденции?

И двете! Естествен процес е. Всеки човек има предпочитания, всеки автор на нещо – още повече. А бижутата и аксесоарите са неделима част от модния процес, така че да – влияя се от тенденциите за сезона и те влизат в някои от моите творения, като цвят, като форма, като вид. Не си поставям граници, не се ограничавам в стилове и епохи. Мога да изработя от минималистично бижу до тежка барокова гривна, просто защото в дадения момент това ме влече. Имам любими стилове, разбира се, най-вече винтидж, хералдика, бижутата на викторианската епоха, залитам в течения… Интересно ми е.

na-gornia-raft-predstavia-Shatté-Royal-4

  1. Какво те мотивира?

Ооо, удоволствието да видя радостта в очите на момиче, жена, дама, баба… които са избрали мое бижу за себе си. Да успееш да зарадваш някой е много зареждащо.

  1. Какво ти дава участието в базари?

Контакт с хората. Някои те харесват, някои – не, говориш си с клиентите, на една и съща вълна си. Виждаш се с колеги – разговори, кафе, атмосфера… Прекрасно е!

na-gornia-raft-predstavia-Shatté-Royal-6

  1. Разкажи ни за интересна случка от твое участие?

Оооо, много са! И всеки път има такива. Но няма да разказвам, защото някой може да се разпознае и няма да е на място… Когато си обичаш работата и ти е приятно с хората, всичко, което се случва, е добро!

  1. Какво промени в теб правенето на бижута?

Възроди ме! Направи ме спокойна, последователна, търпелива, удовлетворена. Неща, които „преди“ липсваха в живота ми дълги години.

na-gornia-raft-predstavia-Shatté-Royal-5

  1. Какво е за теб успеха? Чувстваш ли се „успешен“ автор на бижута?

Успех е, когато си постигнал нещата, които изредих по-горе. За мен. Освен това, изработването на авторски бижута за мен е професионално занимание, свързано с процес на непрекъснато развитие, в който най-малко мисля дали съм успешен автор. Успешна съм във всеки един момент, в който съм успяла да зарадвам някой.

  1. Какво да очакваме от теб „На горния рафт“

Нова колекция.

Още за авторката, вижте тук:

http://blog.marabu.bg/na-gorniya-raft-vi-sreshta-s-rada-vasileva

http://blog.marabu.bg/na-gornia-raft-predstavia-radka-vasileva

Да си пожелаем слънчеви есенни дни, за да се насладим на срещата с талантливите автори, участници в базар „На горния рафт“. Датите са 2 и 3 октомври 2021 г., а мястото – градината зад Националната библиотека!

Сподели:
Тази статия е публикувана в На Горния рафт представя..., Представяме ви.... Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*