На горния рафт ви среща с Богдана Топрева!

na-gornia-raft-predstavia-fb-bogdana-topreva-jewelry-1

Оригинална, нестандартна, неподражаема, щастливи сме, че част от базар за ръчно изработени бижута и аксесоари „На горния рафт” ще бъде Богдана Топрева с нейните бижута Bogdana Topreva Jewellery. Творец, утвърдил името си с прецизна работа, разнородни творчески търсения и стотици доволни клиенти, ценители на творчеството. С интерес очаквахме срещата с нея, а какво сподели, вижте:

  1. Представи се :)

Казвам се Богдана Топрева и се занимавам с приложно изкуство, откакто се помня. За разлика от повечето момиченца, които мечтаят да станат балерини, аз от малка бях сигурна, че ще бъда художничка. Преминала съм през доста сфери на изобразителното изкуство, но магията на сребърната бижутерия се оказа най-силна и ме държи и до сега.

na-gornia-raft-predstavia-fb-bogdana-topreva-jewelry-2

  1. Кои твои черти те характеризират най-добре?

Работохолизъм…и ми харесва :)

  1. Кой е изборът, променил живота ти?

Когато за първи път видях наживо, как с помощта на огъня безформено парче метал се превърна в съвършена сфера. Тази трансформация на материята ме очарова, заинтригува и този интерес не ме е напускал от 30 години насам :)

na-gornia-raft-predstavia-fb-bogdana-topreva-jewelry-3

  1. На какво те научи изминалата година?

За мен тази така „странна“ година беше полезна. Научи ме на повече търпение, даде ми време да преоткрия хора и места, които съм подминавала в забързаното ежедневие.

  1. Предстои базар. Как развиваш идеята си от вдъхновение до пълна колекция? Кое в работата ти доставя удоволствие и кое правиш с нежелание? Как разпределяш времето си?

Вдъхновението и идеите са винаги около нас, във въздуха. Понякога в началото самият материал провокира формата, друг път първообраза може да е реплика от книга, филм или песен. Директното общуване с клиентите също провокира някои нови хрумвания, свързани с по-нетрадиционна поръчка. Когато работя над нова колекция, времето приема други измерения. Често се случва да не стана от работната маса до късно през нощта, но когато най-сетне в ръцете ми е материализираната форма на първоначалната идея в пълния си блясък, удоволетворението и удоволствието от постигнатото е несравнимо.

na-gornia-raft-predstavia-fb-bogdana-topreva-jewelry-4

  1. Влияе ли преживяното от теб на творчеството ти?

Да, разбира се. Както вече казах, личните преживявания и усещания, свързани със заобикалящия ни свят се отразяват директно в творчеството ми.

  1. Как настъпващият сезон „влиза” в колекцията?

Последната ми колекция се нарича Nature. Тя е вдъхновена от природата и в нея може да видите реплики на нежни пролетни клонки и листа. Основният материал е сребро, съчетан с акценти от цветни полускъпоценни камъни в пастелни тонове.

na-gornia-raft-predstavia-fb-bogdana-topreva-jewelry-5

  1. Какво е щастието за теб?

Щастието за мен е състояние на духа, в което се чувстваш пълен и осъществен.

  1. Какво ще сложиш „На горния рафт“ тази година?

Тъй като за първи път имам удоволствието да участвам в „На горния рафт”, съм решила да представя две различни колекции. Вече любимата на всички мои клиенти колекция Комикс – тя е цветна и весела и ще Ви донесе много добро настроение и усмивки, и най-новата ми колекция Nature, която е с по-женствена нотка и  актуална за сезона.

Нека си пожелаем хубаво време и добро настроение! Нека се срещнем на 17 и 18 април 2021 година в градината зад библиотеката!

Сподели:
Тази статия е публикувана в На Горния рафт представя.... Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*