На горния рафт ви среща с Йоана Данова!

na-gornia-raft-predstavia-yashi

За първа година част от базар за ръчно изработени бижута и аксесоари На горния рафт ще бъде Йоана и марката за бижута Yashi. Разбираме, че странното име е думата за „пясък“ на хауса, езикът, който се говори в Кения и точно пясъкът е основната съставка на нейните бижута. Ако сте любител на приключенията, пътешественик, то бижутата на Йоана Данова ще ви накарат да мечтаете и да вземете със себе си частица от любимото място. :)

1. Представи се : )

Казвам се Йоана, но всички ме познават като Йоли, а отскоро и като Пясъчното момиче. Занимавам се бижута от малка, имам черна котка и бял котарак, карам колело, падам си по фентъзи, фантастика и комикси и имам сериозна колекция от пясъци, камъчета, мидички и рапанчета.

na-gornia-raft-predstavia-yashi-4

2. Кои твои черти те характеризират най-добре? 

Дългата коса, която се вее зад мен, докато бързам, защото закъснявам за нещо :)

3. Кой е изборът, променил живота ти? 

Решението да създам Yashi някак само се взе, но изборът да се занимавам само с това определено промени всичко за мен.

na-gornia-raft-predstavia-yashi-5

4. На какво те научи изминалата година?

Че можеш да намериш приятел в лицето на най-неочаквания човек и че имам доста по-добра ръка за дартс, отколкото очаквах!

na-gornia-raft-predstavia-yashi-6

5. Предстои базар. Как развиваш идеята си от вдъхновение до пълна колекция?

Моята версия на „Страната на чудесата“ са всякакви магазини за джунджурийки – дори да не ми трябва нещо специално, винаги влизам и разглеждам абсолютно всичко, защото никога не знам къде се крие вдъхновението. Често се случва да харесам нещо и да го взема, без да имам идея как точно да го използвам. Обикновено така се раждат най-готините ми идеи.

6. Кое в работата ти доставя удоволствиеи кое правиш с нежелание? Как разпределяш времето си?

Всеки път когато получа нов пясък, се вълнувам като малко дете, на което са дали огромен сладолед. Много обичам изграждането на нови модели и да гледам как се оформя колекция, а едно от най-странните ми удоволствия е ваденето на формички от калъпите им 😀 Голяма мъка са ми ревизиите, а вятър по време на базар е най-големият враг на моите аеродинамични етикети. Както казах и малко по-рано, успявам да закъснея почти за всичко, така че може би самият time managment малко ми куца, затова работя с микс от настроението ми в момента и задължителните неща за вършене.

na-gornia-raft-predstavia-yashi-37. Влияе ли преживяното от теб на творчеството ти?

О, да, със сигурност! Изкуството е най-чистият начин човек да изрази себе си, затова мисля, че преживяванията ми са дали своето отражение върху моето творчество. Освен това, последно време всяко ново умение, което придобивам, е свързано по един или друг начин с бижута и изкуство, така че със сигурност животът ми е повлиял на това, което творя.

8. Как настъпващият сезон „влиза” в колекцията?

Всяка една моя колекция е с подзаглавие „лято“, затова може би е по-правилно да кажа, че без значение от сезона, винаги се опитвам да вмъкна малко лято в него.

na-gornia-raft-predstavia-yashi-2

9. Какво е щастието за теб?

Щастието за мен е да усещам слънчевите лъчи, да чувам вълните и да се заровя в пясъка в търсене на морски съкровища.

10. Какво ще сложиш „На горния рафт“ тази година?

Ще представя нов модел от новата колекция и, знам, че не звучи особено важно, но… имам нови стойки за бижута, от които се вълнувам страшно много! Надявам се да сложа и усмивки по лицата на посетителите!

Чувство за хумор, щипка ирония и настроение, това открихме ние в отговорите на Йоана. А вие? :)

На горния рафт” ви очаква на 17 и 18 април 2021 година в прекрасната градина на Once Upon a Time Biblioteka !

Сподели:
Тази статия е публикувана в На Горния рафт представя.... Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*