Творците споделят: Петя Ангелова от Love Glass

tvortsite-spodelyat-love-glass-1

Днес си поговорихме с Петя Ангелова от Love Glass. Разказът и за дните в социална изолация е приятен, искрен и успокояващ. Макар че, през това време, тя е изнесла работилницата си от град София и е намалила темповете на работа, Петя не е спирала да се предизвиква с нови неща, за да не притъпи вдъхновението, както се изразява самата тя. :)

  1. Как се чувстваш? Животът на творците е доста динамичен, как ти повлия оставането вкъщи?

Чувствам се страхотно. От началото на извънредното положение преместих работилницата извън София, в родния си град. Разбрах, че трябва да забавя скоростта. От години не съм имала толкова време за себе си.

tvortsite-spodelyat-love-glass-2

  1. Какво ти липсва най-много?

Липсват ми приятелите и пътуванията. Липсват ми базарите и хората, с които се срещам там. Те ме зареждат с положителните емоции и поддържат творческия огън в мен.

tvortsite-spodelyat-love-glass-3

  1. Кои са предимствата в тази ситуация за теб? Успя ли да извлечеш положителни страни?

Имах време да преосмисля много неща. Да пренаредя приоритети, да бъда до най-близките си. Животът стана по-спокоен и разумен.

tvortsite-spodelyat-love-glass-4

  1. За един творец от огромно значение е вдъхновението. Къде го намираш сега?

Вдъхновение получавам от новите бижута, които създавам. Еднообразието за мен притъпява вдъхновението. Въпреки години работа със стъклото, все още отварям с трепет пещта. Това е моят наркотик – новото мънисто. Дава ми адреналин, който не бих заменила за нищо.

tvortsite-spodelyat-love-glass-5

  1. Каква е твоята лична социална кауза?

Обожавам стъклото. Отдала съм му се напълно. Всяко едно мънисто, което излиза от пещта е заредено с много любов. Надявам се, хората, до които достигат моите бижута, да усещат тази емоция.

tvortsite-spodelyat-love-glass-6

Страхотни неща създава Петя, нали?! В страхотни ефекти на стъклото – пъстро или едноцветно, матово или кристално прозрачно. Ако сте си харесали нещо или имате въпроси, тя с радост ще ви отговори на личната й страница Love Glass.

Сподели:
Тази статия е публикувана в Предизвикателства и конкурси, Представяме ви.... Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*