Рождени камъни – 12 начина да добавим личен елемент в дизайна на бижутата!

Blog_20_w21-rojdeni-kamani-dvanadeset-nachina-da-dobavim-lichen-element-v-dizaina-na-rachno-izrabotenite-bijuta-615

Хей момичета,

Замисляли ли сте се да използвате рождени камъни в дизайна на своите ръчно изработени бижута?

Това е чудесен начин вашите почувстват свързани с бъдещото си бижу – независимо дали става въпрос за пръстен, колие или гривна.

Нека надникнем в историята на рождените камъни и защо бижутерите все още ги използват в работата си днес. Последвайте някои от описанията по-долу, за да откриете какъв е рожденият камък на всеки месец и съответното значение. Четейки, със сигурност ще ви хрумне как да ги интерпретирате в дизайна на ръчно правените бижута.

  1. История на рождените камъни.

Експертите смятат, че историята на рождените камъни може да бъде проследена още от Библията и времето на Мойсей. Легендите разказват, че произходът им идва от нагръдника на Аарон, който съдържал дванадесет скъпоценни камъни, представящи дванадесетте племена на Израел.

Постепенно хората интерпретирали традицията и започнали да носят съответните камъни през отделните месеци на годината. По-късно, приели за свой личен талисман камъка на месеца, в който са родени и го носели през цялата година.

Считали, че носят късмет и че притежават различни лечебни сили, които се усилват през това време и всеки камък придобива различни качества.

Има традиционен и модерен списък с рождени камъни, които понякога може да се комбинират. Някои бижутери днес имат различни интерпретации за тях.

  1. Значение на рождените камъни.

Всеки рожден камък има своя собствена история, значения, холистични свойства и митове.

По-долу следва ръководство за всеки скъпоценен камък, така че да можете по-лесно да се ориентирате как да ги включвате в дизайна.

granat

ЯНУАРИ

Вяра, вечност и истина.

Гранатът носи защита на дома, но също така символизира дълбоко и вечно приятелство. Това го прави идеален подарък за някой, когото цените и обичате много.

 

fevruari

ФЕВРУАРИ

Късмет, остроумие и здраве.

Аметист е член на кварцовото семейство и е свързан с мир, смелост и стабилност.

 

mart

МАРТ

Щастие и разбиране.

От векове се смята, че аквамарин носи младост и здраве. Съдържайки в себе си цвета на водата и небето, той се асоциира с вечен живот.

 

april

АПРИЛ

Вечността, смелостта и здравето.

Диамантът символизира дълбоката, вечна любов, идваща от факта, че това е най-твърдото вещество на земята – само диамант може да надраска друг диамант.

mayМАЙ

Вярност, доброта и любов.

Изумрудите винаги са били свързвани с плодородието, любовта и прераждането – със сигурност според древните египтяни… съвременната интерпретация ги свързва с мъдрост, растеж и търпение.

iuni

ЮНИ

Мир, благородство и красота.

Популярни от векове, заради блестящата си природна красота, перлите символизират чистотата. За романтично настроените, древните гърци са вярвали, че перлите са сълзи от радост на Афродита, богинята на любовта.

iuli

ЮЛИ

Любов, ентусиазъм и сила.

Рубинът се счита за кралят на скъпоценните камъни. Известен е със своите блестящи нюанси и наситен, жизнен червен цвят – символ на любовта. Това го превръща във все по-популярен избор за годежни пръстени.

avgust

АВГУСТ

Здраве, мир и хармония.

Перидот, яркозеленият цвят на природата, е известен като камък на състраданието. Успокоява гнева, като възражда. Перидотите са тясно свързани с хавайската култура – смята се, че са сълзите на богинята вулкан Пеле.

septemvri

СЕПТЕМВРИ

Спокойствие и истина.

Мнозина не вярват в това, докато не го видят със собствените си очи. Съществуват сапфири, мистично променящи си

цвета, известни като камъни „феномен“. Друг популярен избор за годежни пръстени, представляващ обещание за честност, лоялност и доверие.

oktomvri

ОКТОМВРИ

Чистота, Надежда, Здраве.

Опал, известен като кралицата на скъпоценните камъни в древни времена, получил прякора си, защото съдържа в себе си цветовете на другите скъпоценни камъни. Символизира вярност и увереност.

noemvri

НОЕМВРИ

Спокойствие, изцеление и просперитет.

Цитринът символизира любовта и обичта. Смята се, че дава на носителя повишена сила и интелект, успокоява гнева и балансира силните емоции.

dekemvri

ДЕКЕМВРИ

Любов, щастие и късмет.

Считан като любовен талисман, син топаз е символ на късмет и успех, смята се, че отпуска ума и предпазва неговия носител от вреда.

Рождените камъни могат да се използват целогодишно, което е голямо предимство за някои бижутерски ателиета. Много техники позволяват използването на камъни в дизайна на бижута – като мъниста, висулки или кабошони. Можете да ги използвате в очарователна гривна-талисман или в гривна на приятелството. Способността им да добавят личен елемент позволява на клиента да се чувства свързан с бижуто, което го прави значим подарък.

В нашия онлайн магазин за мъниста ежемесечно ще откривате избрани естествени камъни с изкушаваща отстъпка от 23%. Разгледайте в категория Творчески зодиак.

Ако статията ви е вдъхновила, за да направите бижу с рожден камък, пишете ни – ще се радваме на обратна връзка! :)

Сподели:
Тази статия е публикувана в Зодиакални бижута, История на бижутата. Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*