В очакване на пролетта: На горния рафт и „Малката гад”!

Spring-avtor-blog5

„Чувствам се свободна да греша и да се уча в движение. Нямам никакви притеснения да правя обречени експерименти с керамични техники и да откривам нови такива.“

Разпознаваем автор, стилни, елегантни, цветни и закачливи бижута, колекции, оформени с търпение, различни всеки път, но и обединени от естетиката на автора. В деня на базара, още една очаквана среща, разговаряме с Надя Славчева и „Малката гад”!

  1. Представи се :)  

Казвам се Надя. Моят  бранд е със странното име „Малката гад”, но това е друга история, разказвала съм я неведнъж… накратко, носи ми късмет :)

n

  1. Често авторите споделят, че творят още от детските си години. Най-вероятно и при теб е така :), но кога избра бижутата?

Бижутата са следствие, а не избор при мен. Исках да се занимавам с керамика, но нямах пещ. Най-дребното нещо, което можех да правя без собствена пещ, бяха бижутата, а впоследствие… се превърнаха в любов.

m

  1. Какво ти дава работата? Смяташ ли, че това е твоето лично изразно средство?

Създаването на бижута е моя начин „да се отдалеча от картината”,… да дишам и да бъда свободна.

5

  1. Да създаваш с ръцете си е невероятно, зареждащо, но е и доста труден, а понякога и бавенпроцес. Какво те мотивира, как успяваш да съхраниш любовта си към това, което правиш?

Работата изисква умения, които с времето усъвършенствам. Най-често експериментирам. Отварянето на пещта е момент, чакан с нетърпение и интерес. Несъвършените парченца, които наричам брак :), поставят началото на нова серия. Трудно се разделям с нещо, в което съм вложила емоция и труд. Спасявайки грешките, откривам нови техники.

4n

  1. Какво да очакваме от теб На горния рафт?

В предстоящото събитие, ще ви покажа бижута, които ме радват. Ще съм щастлива, ако усмихнат и вас.

3

Заповядайте днес и утре, 1 и 2 април 2023 година, Централен дом на архитекта от 10 до 19.30 часа.
Очакваме ви с нетърпение, усмивки и много красиви бижута!

Сподели:
Тази статия е публикувана в На Горния рафт представя..., Представяме ви.... Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*