Нашите ученици представят своите любими модели: дантелена нежност с Вера Младенова

Blog_23_w21-nashite-uchenitsi-predstavyat-svoite-liubimi-modeli-dantelena-nejnost-s-vera-mladenova-615

Творчеството е хармония, баланс и здраве. То е израз на любов – към нас самите и към всичко, което ни заобикаля, отваря врата към душата и е най-прекия път за общуване и споделяне, нов начин на възприятие и преживяване. Създавайки, ние достигаме до непознати кътчета в ума и сърцето си.

Да срещне на едно място хора, решили да релаксират чрез собствено творчество, това е мисълта, която води Ателие Марабу още при създаването му. Хора, отворени за нови знания, хора, предизвикващи себе си с идеята да открият своите възможности. Смятаме, че всеки от вас – нашите ученици, пази поне един приятен спомен, придобил е поне едно умение, което използва в ежедневието си, има поне едно познанство, превърнало се в приятелство. А ние се чувстваме горди, че сме станали част от това себепознание :)

Днес споделяме една нова идея, зародила се в Ателие Марабу. Тя дойде от вас, нашите ученици, радваме се, че ще ѝдадем живот и надяваме се, да я превърнем в традиция.

Какво предстои? През месец май даваме старт на поредица от уроци „Нашите ученици и техните любими модели „. Началото ще постави Верка Младенова, а за тема на урока тя е избрала гривна, изработена с красиви ситни мъниста и кристали – „Дантелена нежност с Вера Младенова: плетена гривна с мъниста“.

03

За тези, които не я познават, ето нейния кратък разказ:

„Винаги съм обичала биологията и естествено завърших средно образование с профил медицинска сестра, а по късно и висше, в Пловдивския университет, със специалност Биология. Професионалният ми стаж е свързан с учителската професия.

345419225_3407631412837068_2187447591335184195_n

През цялото това време съм имала различни хобита свързани с ръчна изработка – шиене, плетене, бродиране. Винаги съм харесвала бижута и съм носила много, за всяка дреха си имах и определено такова. Първите, изработени от мен, бяха за абитуриентския бал на дъщеря ми, тъй като тя не успяваше да намери подходящи за роклята си. Получиха се и постепенно изработването на накити се превърна в мое любимо занимание, доставяше ми удоволствие и носеше удовлетворение. През 2016 година започнах да изработвам бижута по-целенасочено, с различни техники, да предизвиквам себе си, водена от желанието да се справя с поредната задача. Бях щастлива да зарадвам близките си, техните и моите приятели. Направих си фейсбук страница www.facebook.com/mihaelle.jewelry, в която помествах снимките им, а години по-късно започнах да качвам и в Инстаграм.

347103776_3451394411802463_8133324688081173679_n

В началото моята страст бяха ситните мъниста, кристали и перли, в последствие започнах да използвам естествени и полускъпоценни камъни, експериментирах с гъвкава тел, както и с различни други материали. Продължих да трупам знания и опит.

Untitled-1

През юни 2019 година участвах в Базар на изкуствата и творческите занаяти в София.

В началото на 2022 година завърших курс по Приложна бижутерия към Ателие Марабу, за да задълбоча познанията си, които до този момент бяха на база моят личен опит и изучаване на практиките на различни известни творци, чрез техни онлайн обучения и влогове.

Ще се радвам да се срещнем и запознаем, да споделим време и идеи, да усъвършенстваме умения. Очаквам ви :)! „

Какво да добавим…, за нас Вера е отдадена, старателна, последователна, прецизна и коректна, все качества, които превръщат добрия ученик в майстор :) А техниката, която тя е предвидила за вас е ефирна, приятна, даваща страхотни възможности в дизайна. Тя е разновидност на плетка Нетинг и е един от красивите начини за ажурно плетене със ситни мъниста.

Предстои ни интересна и ползотворна среща, а ако искате да станете част от нея и да научите нови умения за изработка за бижута, заповядайте в ателието ни. Записването за нейния урок Дантелена нежност с Вера Младенова: плетена гривна от мъниста е от тук. С радост ще ви очакваме! :)

Сподели:
Тази статия е публикувана в Представяме ви.... Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*