Вдигнете летвата – участвайте в предизвикателства, за да подпомогнете креативността си!

Marabu-blog-vdignete-letvata-uchastvaite-v-predizvikatelstva-za-da-podpomognete-kreativnostta-si-615х430

Краят на годината е момент за равносметки, а началото – за поставяне на нови цели! Участието в творчески предизвикателства може да бъде чудесен начин да развиете уменията си, да се свържете с други творци и да сверите часовника си.

Съвсем скоро чухме подкаст на Джесика Роуз от London Jewelry School с Ана Кембъл, основател на Jewellery School Scotland и съответно на много успешното предизвикателство Ring a Month, с хаштаг за Инстаграм и Фейсбук – #ringamonth. В него тя говореше за това, как участието в различни предизвикателства и конкурси е помогнало на нея и на другите в общността. Честно казано, разговорът им ни накара да си спомним за конкурсите, които ние организирахме преди време. Подейства ни толкова вдъхновяващо, че ни подтикна да направим и ние публикация по темата и да помислим за интересно предизвикателство. Много ще се радваме в коментар да ни споделите своя опит и мнение :)

Untitled-1

 1. Участването в предизвикателства означава ли, че ще увеличим производителността си?

Безспорно, участвайки в състезания и конкурси, ние попълваме своето портфолио с нови модели, стимулираме мисленето си, фантазията си и дори, търсейки нови изразни средства, развиваме уменията си. Повечето подобни предизвикателства имат тема, определяща стила, техниката и материалите. Спазването на изискванията биха могли да ни провокират към откриването на нови хоризонти в ръчно изработените бижута. Освен това, измисляйки бижу по зададена от друг тема, все едно, че изпълнявате поръчка от клиент. Така ще се научите да работите по зададени критерии и да ги изпълнявате. Да бъдете взискателни към себе си и към своята работа.

6

 1. Какъв тип личност се справя най-добре с предизвикателствата?

За да има успех един участник, той трябва да има добри организаторски умения и несломим дух. Или ако няма тези качества, ние сме сигурни, че те се изграждат, особено в случай, че човек се тренира и постоянно предизвиква себе си. Сами ще се убедите, че колкото повече участвате или поне следите конкурси, много бързо ще започнете да проучвате темата, да обмисляте и изчиствате идеята, да прецизирате използваните техники и композиция. Приучавате се да не се разпилявате в избликалите идеи и да се справяте с крайните срокове.

7

 1. Няколко сайта, които организират конкурси за приложни творци.

Може би ги познавате, но според нас е добре да направим кратко обобщение на сайтовете, които обявяват конкурси за приложна бижутерия. Повечето са марки, производители на мъниста и материали, а други предлагат различни обучения.
Някои от тях, дори в момента, имат актуални конкурси, а други, най-вероятно, скоро ще обявят нови за 2021 година.

1

3

2

4

5

 1. Как стоят нещата в Инстаграм и Фейсбук?

Съветваме ви да следите инстаграм за подходящи хаштагове, които можете да добавяте към публикациите си. Това ще даде шанс на бижутата ви да достигнат до по-голяма публика. Освен това, има месечни предизвикателства, от които удовлетворението, че сте се включили е наистина голямо. Това, от друга страна, запълва профила ви с полезно съдържание, вдъхва доверие на посетителите и говори, че сте сериозни и последователни. Ако ви е любопитно, проверете хаштага на Ана Кембъл за тази година – #ringamonth2021. Той в момента е актуален.

И в тази връзка, ние също замисляме ново творческо предизвикателство! Надяваме се да провокираме интереса ви и да се включите. Следете ни :) Скоро ще дадем повече информация :)

Сподели:
Тази статия е публикувана в Предизвикателства и конкурси. Запазете постоянна връзка.

2 Responses to Вдигнете летвата – участвайте в предизвикателства, за да подпомогнете креативността си!

 1. Виолета Маркова says:

  Имам няколко участия в предизвикателства и конкурси, не са много, защото това изисква време, с което не винаги разполагам. Но винаги ми е било интересно и дори вълнуващо. Тези предизвикателства, неслучайно са наречени така, наистина провокират нашето въображение, нашите творчески умения, карат ни да планираме, да се вместваме в срокове, да се съобразяваме с различни изисквания, като конкретна тема, използвани материали, техники, цветови схеми и пр. И в крайна сметка да изработим нещо красиво.
  Очаквам с нетърпение да обявите вашето ново творческо предизвикателство, не съм сигурна дали ще успея да участвам, но съм сигурна, че ще бъде интересно събитие. :)

  • marabu bg says:

   Виолета, много ти благодарим за споделения опит. Определено, увличането в някое предизвикателство носи вълнение и удовлетворение от това, че опитваш нещо ново. Скоро ще обявим и нашето, дано да предизвика интерес :)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*