Как да подготвим бизнеса си с ръчно изработени бижута за Коледа – I

Чувате ли вече Коледните камбанки? Най-топлият и светъл празник наближава! Ако за вас изработването на бижута е не само хоби, а и бизнес, не пропускайте да се възползвате от еуфорията, обвземаща всички по Коледа. Ръчно изработените предмети и бижута са особено впечатляващ и търсен подарък.  Затова помислете на време за празничната подготовка. Със следващите две части на настоящата статия ще ви дадем няколко идеи, с които бихте впечатлили клиентите. Малките детайли будят любопитство и допринасят за привличането на погледите.

Коледни базари и панаири

Коледните базари са идеално място, на което можете да предлагате бижутата си. Поинтересувайте се на време къде ще се провеждат такива, за да можете да наемете щанд. Задължително обаче направете предварително проучване. Намерете къде рекламират събитието и дали то би набрало достатъчно посетители. Потърсете мнение от други творци относно намеренията им за конкретното изложение.

Имайте впредвид, че успехът на тези събития е твърде относителен. Всяка година посещаемостта и готовността на клиентите да пазаруват са различни. За да избегнете евентуален риск, обмислете добре възможностите си. Наш съвет е да поделите щанда си с друг автор.

   

Пригответе щанда си

Важно е да обмислите как да подредите щанда си, така че да го направите атрактивен за вашите потенциални клиенти. Поинтересувайте се какво е осигурено от организаторите. Например колко голяма е масата, има ли покривка, възможност за допълнително осветление, стол. Дали бихте могли да включите допълнителна дейност, например демонстрации с изработка на бижута пред клиентите. Когато разберете всичко, ще можете да планирате какво още ще ви е необходимо.

Какви бижута и колко да занесете?

Наистина е трудно да разберете колко точно бижута ще са ви нужни. Не се натоварвайте! Уточнете бюджета си за необходимите материали и дали ще се поберете в него. Преценете силите си и колко бижута ще можете да изработите във времето преди събитието.

   

Цени

Много по-стилно ще бъде, ако подготвите специални коледни етикети, носещи красиво послание. Погрижете се в дизайна им да е включена вашата марка и лого.  Да има достатъчно голямо поле, където да попълните името си и използваните в бижуто материали. Ако нямате такива, пригответе ръчно надписани бележки. Повечето клиенти изпитват неудобство да питат за цените на моделите, така че ги направете прегледни.

Етикетът е отлична възможност за реклама, затова бихте могли да допълните и своя сайт или фейсбук страница. Ние ще ви предложим няколко свежи предложения за етикети и картончета за обици в pdf-формат. Можете да ги свалите на компютъра си, да изберете подходящите за вас и да ги изпринтите на плътен картон. Добавете ги към вашите бижута и клиентите ви ще се почувстват наистина специални. А ето и самите файлове: Коледни етикети 1Коледни етикети 2, Стандартни етикети в два цвята, Картончета за обици.

   

Изложение

Най-важната част е как ще представите бижутата си! Трябва ли да купите бюст, за да поставите огърлицата? Нуждаете ли се от табло за обиците? Потъресете и „откраднете” идеи от интернет. Вдъхновете се, подходете с ентусиазъм! Потърсете вкъщи какво можете да използвате, за да покажете работите си. Личните бижутерийни кутии и стойки биха допринесли за по-творческа обстановка. Не забравяйте, че клиентите ви ще пробват бижутата и ще искат да видят как им стоят – вземете огледало с достатъчно големи размери! Раздвижете щанда си, направете го на нива! За тази цел, поставете под покривката кутии или поставки. Това ще направи щанда ви атрактивен и открояващ се. Посетителите ще могат да видят всяко едно бижу.

   

Можете предварително на масата вкъщи да репетирате изгледа на щанда си. Винаги е възможно да забравите нещо, така че е по-добре да го установите, когато сте вкъщи.

Направете си каса! Трябва да подготвите достатъчно пари в портмонето си. Ако математиката не е силната ви страна, вземете задължително калкулатор със себе си.

Комфорт

Осигурете комфорта си. Вземете си топли дрехи и чай. Кажете на някой ваш познат да намине, ако ви доскучее. Предполагаме, че едва ли би се случило, защото тези базари са толкова интересни!

Забавлявайте се!

Не пропускайте да се запознаете и побъбрите със съседите си и интересните за вас автори, участващи в базара. Това е чудесна възможност да размените контакти, да научите нови неща и техники. Изградете връзки! Може в последствие някое от тези  познанства да се превърне в евентуално сътрудничество!

® Цялото съдържание на този сайт е предмет на авторското право на Marabu.bg и Екселент Експертс ЕООД. Това съдържание не може да бъде копирано, възпроизвеждано или използвано по друг начин без изричното ни съгласие. Вие можете да копирате и възпроизвеждате отделни части от статиите ни при условие, че се позовавате на източника и поставяте линк към него.

Начинът на отваряне на линка не следва да въвежда потребителя в заблуждение по отношение на Marabu.bg и дейността, която развиваме, както и да уронва престижа ни.

Сподели:
Тази статия е публикувана в Моето хоби ООД. Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*