Колието – какво да помним и знаем, когато го избираме III

При избора на колие е изключително важно да се съобразявате с тоалета си и най-вече с деколтето. За да създадете атрактивна и стилна визия, трябва да подходите по различен начин спрямо формата му.

Колие в границите на деколтето

Ето два правилни избора за колие в комбинация с  дълбоко V-образно деколте. Колие тип Rosary се вписва хармонично като повтаря формата му.  Зодиакалното бижу за Риби е късо, но дизайнът с кръгли мъниста ахат синя дантела и видима тел изпълва свободната част около шията и балансира доминиращата форма на деколтето. В някои случаи, най-добре стои огърлица, достигаща до средата на разстоянието между врата и деколтето, тогава трябва да се съобразите с балансиращите точки и спрямо тях да определите подходящата дължина.

   

Колие извън границите на деколтето

Носенето на колие, разположено върху тоалета, има специфики, които е добре да се спазват за постигане на отлична визия. За да изпъква колието, то трябва да доминира, да има силно присъствие, да  фокусира и  привлича вниманието на зрителя.

Единият вариант е да носите наниз от едри мъниста, като огърлицата Първа пролет, вървящ точно по ръба на деколтето. Дори се създава впечатление, че бижуто е част от тоалета. Това е класическа визия от 50-те години на миналия век. Когато носите силно отворено деколте, е добре да сложите дълъг наниз от едри мъниста, покриващ част от него. От друга страна, на поло с висока яка подхожда дълго колие с няколко фини наниза. Такъв дизайн има бижуто за зодия Козирог. То засилва вертикалната линия и издължава скъсяващия ефект на яката.

   

С илюстрацията по-долу се опитахме да систематизираме основните моменти при избора на колие, в съчетание с разнообразни деколтета и допълнителни елементи, като яки, падащи ръкави, панделки и други. Всичките примери са от богатата колекция на Ателие Марабу. В някои случаи съществуват по няколко възможности за избор. В други, добавянето на колие граничи с претрупаност – това може да се избегне с подходящи обици. Не забравяйте, че изборът на бижу зависи и от личния стил, ситуацията, пропорциите и чертите на лицето ви.

С деколте тип Лодка, колието ви трябва да е доминиращо дълго, за да изпъкне и да запази погледа в центъра на тялото. Друга алтернатива за атрактивна и хармонична визия е късо колие с много едри мъниста.

Кой е вашия стил? Допада ли ви комбинацията с колие? :) Очакваме коментари по темата.

Сподели:
Тази статия е публикувана в Езикът на бижутата. Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*