Лятна провокация: бодиарт с бижута за тяло!

Blog_15_w26B-liyatna-provokatsia-bodiart-s-bijuta-za-tiyaloБодиарт с накити за тяло! Вдъхновено от ризниците на средновековните рицари и от мистиката на Древния Ориент, изкуството на украшенията за ръце, рамене, торс и крака е истински впечатляващо. Те правят всяка визия атрактивна, гореща и женствена, а лятото, без съмнение, е най-подходящото време да се разходите само по бижу! :)

През идния сезон няма да сгрешите, ако се появите на горещия пясък с нежна, едва доловима драперия от верижки и нанизи или се разходите по градските улици с по-едър и предизвикателен накит. Бъдете смели и експериментирайте – сега е момента!

       bijuta-za-tialo-bodiart-3 bijuta-za-tialo-bodiart-4 (2)

Бижутата преди

Преди векове, функционалната роля на накитите е надделявала над декоративната. Наситени с гравирани рисунки, богати резби и орнаменти, те имали дълбок смисъл и предпазвали най-уязвимите места от човешкото тяло. Обици, шалове и игли предпазвали главата, гердани и нагръдници пазят шията, колани – кръста и детеродните органи, гривни и пръстени – ръцете, а металът закрилял от зли сили. Тези накити имали различен облик в отделните култури. Вдъхновени от историята, съвременните дизайнери често преоткриват различни елементи и ги интерпретират в своите модели. Така е и с любопитните бижута за тяло…

bijuta-za-tialo-bodiart-istoria

Бижутата сега

Тази така нашумяла днес тенденция винаги се е промъквала във фантазията на модните дизайнери. За първи път, обаче, се появява гръмко и магнетично в колекцията на модния дизайнер Кота от пролет-лято 2010 година. Към неговите елегантни коктейлни рокли атрактивен акцент са бижутата за тяло на Лорен Санто Доминго. Оттогава насам стилът претърпява множество интерпретации и се появава под формата на атрактивен пиърсинг, накити и татуировки, имитиращи бижута. Тази година, Риана изпревари останалите световноизвестни зведи, като се разходи в крак с модата и определено помогна за разпространяването на любопитната тенденция.

bijuta-za-tialo-bodiart

Как да пресъздадем стила?

Стилът има много измерения и всяко едно властва със собствен чар. Разнообразието от материали е огромно! Най-характерни са верижки – ситни или по-едри, халкички, вплетени една в друга, кожени ленти и метални пластини. Понякога върху тях проблясват пришити или залепени стъклени мъниста и естествени камъни. За плажа можете да се подготвите и с украшение от нанизи със ситни мъниста. Композициите могат да са силно симетрични спрямо тялото, да покриват раменете или да падат свободно назад към гърба. Интересни са и асиметричните предложения, спускащи се от едното рамо към ръката.

bijuta-za-tialo-bodiart-1 bijuta-za-tialo-bodiart-2 (2) bijuta-za-tialo-bodiart-2

Провокирайте сетивата си!

Признаваме, че доста ни развълнува приложението на стила в сватбения тоалет. Фините лежерни драперии добавят съвършен и елегантен завършек. Освен това, са подходящи не само за рокли с бюстиета и падащи ръкави, но и за по-затворени деколтета. Интересно, нали!

bijuta-za-tialo-bodiart-7 bijuta-za-tialo-bodiart-1 (2) bijuta-za-tialo-bodiart-1 bijuta-za-tialo-bodiart-8 (2)

Допада ли ви стила? Нас вече ни засърбяха ръцете и нямаме търпение да експериментираме! А за август в Ателие Марабу сме замислили и два вечерни урока по темата. Заповядайте :)

Сподели:
Тази статия е публикувана в Любопитно, Стилисимо. Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*