Обединените цветове на лятото – седмица четвърта!

Третата седмица от кампанията Обединените цветове на лятото предизвика истински вулкан от емоции! Нашата обиколка в пъстрия свят на мъниста и аксесоари не спира до тук. Направете бърза проверка на екипажа и се доверете на творческия си нюх! Коя посока да изберем? Ние ще сверим компаса, а вие поемете руля! Отново ще завъртим виртуалното колело, за да попаднем сред зелени и синьозелени морски брегове. Припомняме ви, че в каталога на marabu.bg плаването е безпроблемно до невижданите 50 бала вълнение! Потопете се в разнообразни нюанси на стъклени мъниста и полускъпоценни камъни и начертайте сами своята приключенска карта.

В периода от 20 август до 26 август, в категория Специални предложения ще откриете материали в зелена и синьозелена гама. Преди да развихрите фантазията си, не пропускайте да надникнете в интерактивното колело. Цветните схеми и предложенията за съчетания от мъниста в съответната палитра ще ви дадат силен старт на творческите идеи. С щипка интересни факти за символиката и въздействието им ще добавим апетитен привкус на дизайна на ръчно изработените бижута. Използвайте енергията им в моделите си, когато искате да постигнете определено настроение и въздействие. В зависимост от това кой нюанс си изберете и как го комбинирате с другите цветове, можете да постигнете нетрадиционна или по-класическа визия.

Зеленото е един от най-естествените цветове! Разположено по средата на цветния спектър, то има балансиращ ефект. В зависимост от наситеността на нюансите, излъчването му може да клони, както към топли, така и към студени стойности. Присъства в природата през цялата година, а тоновете му се преследват и преливат един в друг спрямо отделните сезони. През пролетта зеленото е топло и пастелно, носещо аромат на липа. През лятото е силно, сочно и наситено до изумрудено или неоново. Есента му придава приглушен и стилен нюанс, а бялата зима ни кара да търсим живия цвят в палитрата на вечнозелените дръвчета. Всичко това ни подсеща, че зеленото е символ на кръговрата, вечния ред и баланс. Сапфирените, мъховите и средиземноморски нюанси допълват със стил и изтънченост, докато дълбоките изумрудени и синьозелени тонове придават загадъчност.

Силата на зеленото е вибрираща, магнетична и притегателна. Символизира благосъстояние, плодородие и здраве. Има мотивиращо въздействие и обикновено се харесва от целеустремени към развитие и промяна личности. Заради мощната му енергия, в древните култури му придавали вълшебни свойства. Често използвали зелени камъни като защитни амулети, предпазващи от беди и носещи мотивация.

Синьозеленото или още тюркоазено може да има едновременно топло и студено излъчване. Това го прави магичен и интересен. Представляващ смес от синьо и зелено носи, както живителна сила, така и меко успокояващо въздействие и вътрешно удовлетворение. И двата цвята се свързват с копнежа за свобода и общуване.

Няма как да подминем и цветовите схеми. Проследете съпоставените изображения за двата цвята. Така по-лесно ще откроите разликите и ще разгадаете принципа им.

Монохроматична цветова схема

   

Аналогична цветова схема

   

Допълваща цветова схема

   

Сплит-допълваща цветова схема

   

Триадична цветова схема

   

Тетрадична цветова схема

Надяваме се, че се чувствате по-уверени и готови за нашето пътешествие! Ще се радваме да споделите в коментар идеите си за ръчно изработени бижута :)

Сподели:
Тази статия е публикувана в Любопитно, Палитра. Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*