Обединените цветове на лятото – седмица трета!

Сряда е денят, в който ви каним на вълнуващо пътешествие към Обединените цветове на лятото! Балансирайте емоциите, дръжте се здраво и поемете в свои ръце управлението на интерактивното цветно колело. Открийте богат избор от материали, обагрени в жълто и жълтозелено, дайте скорост на идеите си и си обещайте ярки преживявания! Само не забравяйте – ограничението по цветната алея в омайния свят на мъниста и аксесоари е 50%!

В периода от 13 август до 19 август, категория Специални предложения ще е изпълнена със стъклени мъниста и полускъпоценни камъни в жълта и жълтозелена гама. Преди да се отдадете на въображението си, не забравяйте да надникнете във виртуалното колело. За всеки един негов представител има попълнени цветови схеми и предложения за комбинации от мъниста в съответната палитра. С любопитни факти ще се опитаме ви помогнем в разгадаването им. Скритите значения ще добавят интересна символика и силен характер на ръчно изработените ви бижута.

Несъмнено, гамата на жълтия и жълтозеления цвят предизвикват истинска наслада за сетивата. Пуснете в действие творческия си нюх и ги използвайте смело в своите проекти! Ако искате да постигнете етно стилистика, доверете се на жълтото. Взависимост от това, дали използвате по-силни или по-пастелни нюанси, можете да пресъздадете усещания за различни светове и култури. В светло жълто можем да доловим уханието на Африка и египетския стил. Наситените тонове са характерни за културите на мексиканци и индианци, а в цвят горчица и пясъчните нюанси открояваме арабските ориенталски стилове. Лимонено жълто е характерно за по-хладните и светли скандинавски и гръцки стил. Ярките и топли слънчеви нюанси напомнят за славянските стилове. Всяка една различна нотка на цветовете е способна да ни прехвърли в коренно различни измерения. Възползвайте се от това, когато замисляте дизайна на бижутата си!

За да утолим напълно жаждата за знания, нека добавим и капчица магия с малко любопитни факти! Силата на жълтото и жълтозеленото е съживяваща, изпълваща и мотивираща. Напомня ароматите на слънчевите пролетни дни. Носи духовна и интелектуална енергия и ни прави креативни и общителни. Хората, които носят жълто и жълтозелено, предизвикват внимание лесно и са приемани за самоуверени, решителни и забавни. Тези цветове, поставени в работната среда, ни помагат да се концентрираме, да контролираме по-лесно ситуациите и да действаме рационално. Жълтият цвят, естествено асоцииран със слънцето, предизвиква доверие и усещане за лекота. Храни, обагрени в жълто и в жълтозелено са питателни, свежи и влияещи благотворно върху организма.

И този път няма да подминем основните цветови схеми. Ще ви представим едновременно тези за жълтото и за жълтозеления, за да можете да направите сравнение.

Монохроматична цветова схема

   

Аналогична цветова схема

   

Допълваща цветова схема

   

Сплит-допълваща цветова схема

   

Триадична цветова схема

   

Тетрадична цветова схема

Е, вече чувствате ли се уверени и готови за приключението на marabu.bg? Ще се радваме да споделите в коментар идеите си с нас :)

Сподели:
Тази статия е публикувана в Любопитно, Палитра. Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*