Обединените цветове на лятото – седмица седма!

Нашето пътешествие с кампанията Обединените цветове на лятото върви към своя край. Не се отчайвайте, защото през новия етап на промоцията ви очакват нови взривяващи преживявания! Запечатайте ярки емоции със стилни фотографии в кафяви, черни, бели и сиви нюанси! Преценете добре композицията, фокуса и светлината, защото нашата фотолента разполага с до 50 кадъра.

В периода от 10 септември до 16 септември, в категория Промоции  ще откриете материали в сива, кафява, черна и бяла гама. Преди да развихрите фантазията си, не пропускайте да надникнeте в интерактивното колело. Цветните схеми и предложенията за съчетания от мъниста в съответната палитра ще засилят творческите ви идеи. С щипка интересни факти за символиката и въздействието им ще добавим интересен замисъл в дизайна на ръчно изработените бижута.

Монохроматичните цветове се характеризират с по-силно присъствие или отсъствие на светлина. Те се дефинират трудно по отделно, затова обикновено за определянето им използваме техните неделими противоположности. Черно и бяло, сиво и кафяво са свързани от силна връзка. Ето защо, те се намират един до друг и в нашето виртуално колело.

Бялото отразява в себе си целия светлинен спектър. Неговата магия е изразена в различна чистота и бистрота в структурата на мънистата. Сред полускъпоценните камъни лунен камък, опалпланински кристалседеф могат да са с плътен наситен цвят, нежно прозрачен или по-млечен. Те символизират чистота, доброта, дълбока душевност и невинност. Избистрят съзнанието и мислите, поставят начало на нови цикли в живота.

Контрастен на бялото, черното е цветът на непрекъсващите процеси, на притихналите емоции и самоконтрола. Напомня за затваряне в себе си и за потенциални възможности. Има способността да направи обектите незабелязвани. Два са цветовете, около които няма да стихнат споровете. Учените вярват, че бялото съдържа всички цветове от палитрата, а черното – че е отсъствие на цветове. За художниците тези понятия са различни – бялото е отсъствие на цветове, докато черното е наситено с нюанси. Докато бялото отразява светлината и има способността да разкрива, черното я поглъща и маскира, прикрива.

Кафявото символизира традициите и установения ред. То е доста практичен цвят. Получено от смесването на червено, жълто и синьо,  може да има многообразни нюанси и да се комбинира успешно с различни цветове. По естествен начин вдъхва на притежателя чувство за допир с природата. Има свойството да насърчава ясната мисъл. Кафявите нюанси в мънистата носят аромат на кафе, усещане за горещи морски плажове и близост до земята.

Сивото, съдържащо правилните контрасти и сенки може да бъде истински красив и аристократичен цвят. Обикновено се представя като комбинация от черно и бяло, но смесването на които и да е допълнителни цветове ще даде отново сиво. Символизира едновременно сигурност и безопасност и желание за развитие и сплотяване с околните. Съчетавайте сивите мъниста с други цветове, за да не се чувствате прекалено незабележими и изолирани.

Допадна ли ви замисъла на промоцията Обединените цветове на лятото? Изненадвахме ли ви с неустоимите предложения за мъниста в съответната гама? Ще се радваме да споделите в коментар мнението си :)

 

Сподели:
Тази статия е публикувана в Любопитно, Палитра. Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*