Персоналният фактор – съобразете се с формата на лицето – II!

Поемете с нас на малко пътешествие, за да откриете още любопитни правила от езика на бижутата. Не забравяйте, че персоналният фактор и вашата индивидуалност са ключът към успешна визия. Ето няколко идеи как да се съобразите с тях, ако попадате в някой от днешните примери.

Тясно и продълговато

Според положението на най-широката си част, тясното лице може да се възприеме като вариация на класически овал или на класически обърнат овал. То е издължено и по-малко широко спрямо всеки друг тип, но брадичката и контура на лицето са леко заоблени, както при овала. Когато тези черти са по-заострени и ъгловати, тясното лице се доближава до такова с издължена квадратна форма.

Примери на знаменитости с такова лице са Сара Джесика Паркър, Хилари Суонк, Анджелина Джоли, Гуинет Полтроу, Дженифър Анистън.

Обици за тясно лице:

Поради стеснените контури на тясното лице е възможно неговите черти да изглеждат по-едри, отколкото всъщност са. Ето защо, момичета от този тип изглеждат чудесно с едри обици, които нямат силно изразена вертикална линия. Форми като звездички, цветя и други кръгли мотиви са идеални за тях. Независимо дали очертанията на брадичката и косата са извити или по-ъгловати, обици със закръглен дизайн са подходящи за смекчаване на визията. По-лесно ще постигнете баланс в силно удълженото и тясно лице.

Огърлици за тясно лице:

Дълги огърлици биха създали вертикални линии в зоната на деколтето, а това визуално ще добави излишна дължина в продълговатото и тясно лице. За да избегнете подчертаването на контурите, носете къси огърлици. Те ще прибавят хоризонтална линия, която би скъсила формата на лицето. Ако имате такива черти, но вратът ви е дълъг, можете да си позволите и огърлици тип Нашийник.

Обърнат триъгълник

Най-широката част на лице Обърнат триъгълник е челото, а към брадичката контурите се изострят силно. Когато линията на косата има дълбоко вдлъбване в центъра й, този тип лице придобива форма на сърце. Ето защо, срещано и под това наименование, то е предпочитано за изграждане на образите на героини от романтични новели. Нежната котешка брадичка се приема за елегантна и силно се предпочита сред модните среди.

Рийз Уидърспун, Кейт Хъдсън, Гуен Стефани, Миша Бартън, Дженифър Лав Хюит, Кармен Електра, Мишел Пфайфър носят типичните характеристики на овално лице. Можете да откраднете идеи за своята визия в техните стилове.

Съветите за лице Обърнат триъгълник се доближават до тези с форма на диамант. Ще ги откриете малко по-нататък в настоящата статия.

Форма Диамант

Лицето тип Диамант е с овална форма, чиято най-широка част се намира точно в неговата среда. Обикновено, линията на косата е извита под силно заострен ъгъл, а брадичката е стеснена и леко издадена напред. Скулите са изящно оформени и елегантно спускащи се към брадичката.

Обици за лица тип Обърнат триъгълник, тип Сърце и тип Диамант:

Обици с форма на капка ще ви помогнат по-лесно да постигнете баланс между най-високата и най-ниската част на лице с такава форма. Ако имате контурите от тип Обърнат триъгълник, в съчетание с дълъг и тесен врат, отлично биха ви подхождали висящи до рамото обици. Все пак, бъдете предпазливи – избягвайте модели, повтарящи формата на лицето. Вместо да смекчат визията, те биха подчертали положението на брадичката и ще я направят твърде забележима.

Огърлици за лица тип Обърнат триъгълник, тип Сърце и тип Диамант:

Избягвайте къси огърлици със силно изразени вертикални мотиви или с V-образна композиция. Носени близо до лицето, те ще засилят острото излъчване. Можете да поставите къси колиета, чийто дизайн е леко заоблен.

За този тип лице подходящо решение са брошките. Този аксесоар ще внесе хармония и завършеност на визията. В никакъв случай не я центрирайте върху деколето. Балансирайте тясната брадичка, като я поставите от едната страна, високо към рамото. С по-обемен модел или групичка от няколко малки, ще запълните празното пространство около врата и така ще направите излъчването си идеално. В двете части на статиите Брошката – какво да помним и знаем, когато я избираме ще намерите интересни идеи за наследника на античната фибула и как да я съчетавате и носите.

Можете да откриете правилното решение в стиловете на знаменитости като Ким Рейвър, Бейонсе, Серена Уилямс, София Лорен, Линда Еванджелиста.

Открихте ли себе си сред изброените примери? Ако не се сравнявате с никой от тях, очаквайте и третата част от публикацията! Ще се радваме да споделите с нас какъв е вашия тип и с какви бижута и аксесоари хармонизирате визията си :)

Сподели:
Тази статия е публикувана в Езикът на бижутата. Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*