Топ 5: камъни за любов

Blog_15_w41-top-pet-kamani-za-liubov

От дълбока древност магията на камъните е вълнувала хората. Техните тайни са раждали легенди, а интересът към тях се е определял не само от цвят и ценност, а и от силата на лечебните им свойства. Смятало се е, че тези творения на природата носят специфична сила на своите притежатели – осигуряват баланс, успокояват болка, привличат любов.

В онези времена  често изборът на скъпоценен камък се е определял от астролог. Не сме гадатели и няма да налагаме мнение. Ние ще погледнем въпроса от забавната и практична страна. Смятаме, че в днешния забързан и изпълнен със стрес живот имаме нужда от повече вяра, приятни емоции и настроение.  Поглеждайки през прозореца, виждаме, че есенните краски са навсякъде. Иска ни се лятото да продължи, но коледната украса се появява по витрините, а щолена – по рафтовете на магазините. С поредицата от статии Топ 5: Камъни за… се надяваме да усмихнем деня ви и едновременно с това да ви помогнем да заслужите аполодисменти в ролята на Дядо Коледа.

Топ 5: Камъни за любов

Започваме с любовта, най-тайнственото от всички чувства, присъщи на човека, най-често се нуждае от помощници :)


1. Розов кварц

Този красив камък в нежно розово е първият в списъка на тези, които ще ви донесат любов в живота. Древните хора вярвали, че той е донесен на Земята от Бога на любовта – Ерос, за да научи хората на любов и съчувствие. Неговата енергия дава вяра и надежда, чувство за вътрешен мир и обич, не само към другите, но и към себе си. Камък на сърцето, той подтиква към състрадание, толерантност, нежност и помага в търсенето на подходящ интимен партньор, бди над семейното щастие.

Ако страдате по изгубена и несподелена любов, дръжте розов кварц на нощното шкафче или го носете под формата на бижу.

                 estestveni-kamani-za-liubov-rozov-kvartz-1 estestveni-kamani-za-liubov-rozov-kvartz-2

2. Аметист

Камъни с виолетово оцветяване са рядко явление, поради което от дълбока древност е смятано, че аметистът има огромна магическа сила. „Камъкът на Духовността“ ще ви донесе смирение и разбирателство в любовта. Силите му се увеличават, когато се комбинира с Розов кварц. Аметистът успокоява ума, докато Розовият кварц отваря сърцето и изцелява минали емоционални рани. Заедно, те балансират Сърцето, Ума и Душата.

                  estestveni-kamani-za-liubov-ametist-1 estestveni-kamani-za-liubov-аmetist

3. Зелен авантюрин

Авантюринът е много позитивен камък. Талисман на любовта и страстта, на неочакваните постъпки и решения. Този кристал свързва интелектуалното с емоционалното тяло. Позитивна енергия, спокойствие, пречистване на емоциите, въображение,  баланс – всичко това ще бъде на ваша страна, а стресът и напрежението ще останат зад  гърба ви. Зеленият авантюрин повишава увереността и носи на притежателите си много късмет в любовта, помага на самотните да намерят пътя в живота. Използвайте го, за да привлечете любов към себе си, при самота и сърдечна загуба.  Носен като бижу поражда емоционална безопасност и сигурност.

                   estestveni-kamani-za-liubov-aventurine estestveni-kamani-za-liubov-aventurine-1

4. Тюркоаз

Тюркоазът е един от най-старите ювелирни камъни. Ацтеките са го наричали небесен камък и мислели, че това са сълзите на небесна богиня. Сините тюркоази са почитани от египтяните в чест на Изида, от римляните на Венера, а от гърците на Афродита. Камъкът носи щастие, любов и успех. Усилва съчувствието  и равновесието. Привлича и съхранява любовта, носи чувство на радост и душевен комфорт. Стабилизира колебанията в настроението. Подкрепя романтичната любов.

                    estestveni-kamani-za-liubov-tiurkoaz estestveni-kamani-za-liubov-tiurkoaz-1

5. Аквамарин

Аквамаринът е красив камък, за който се смята, че променя цвета си в зависимост от времето и настроението на собственика си. Може би затова, в древността той е бил използван като барометър: ако един скъпоценен камък стане мътен и зелен, това означава, че трябва да се очаква буря, а когато изведнъж промени цвета си в ясно време, това означавало, че собственикът е в лошо настроение. Счита се, че аквамаринът е камъкът на влюбените. Неговата сила дарява с любов и щастие влюбената двойка и помага за съхраняване на чувствата за дълго време.

Човекът, на когото сте подарили аквамарин, никога няма да ви забрави. Камъкът ще връща постоянно мислите на собственика си към този, който му го е подарил.

                      estestveni-kamani-za-liubov-avamarine estestveni-kamani-za-liubov-avamarine-1

Кой е  вашият камък за любов? Ще се радваме да ни споделите в коментар.
Очаквайте продължение по темата и следващите топ 5 камъни за…

Сподели:
Тази статия е публикувана в Любопитно, Холистични бижута. Запазете постоянна връзка.

2 Responses to Топ 5: камъни за любов

  1. Антоанета Петрова says:

    Очарователния и нежен аметист

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*