Как да подготвим бизнеса си с ръчно изработени бижута за Коледа – II

Едва ли бихте отрекли, че ръчно изработеното бижу е перфектният подарък за Коледа. То носи послание и истинско настроение. Бижута, картички, декорация за дома – изработените от твореца вещи носят смисъл, стил, красота и много уют. Във втората част от статиите „Пригответе бизнеса си с ръчно изработени бижута за Коледа”, ще наблегнем на плюсовете, които биха ви донесли онлайн магазините. Те са прекрасна възможност за вас, като творец и дизайнер на бижута, и за вашите клиенти.Пазаруването през интернет става все по-популярно, носи удобство, дава широко разнообразие от артикули и не познава граници. Сега е времето, в което трябва да покажете вашия сайт или фейсбук страница, като не забравяте да наблягате на брандинга, красивата и практична опаковка и грижата към клиента. Възползвайте се от топлата атмосфера на празника, когато всеки търси оригинален и различен подарък.

Социални средства за масова комуникация

Това е чудесен начин да поддържате връзка с клиентите, които вече ви познават и се интересуват от вас. Могат да ви намират постоянно и да виждат публикуваните  бижута. Трябва редовно да поствате новини, например във фейсбук страницата ви и туитър. Поддържайте интереса на клиентите като правите бижута за предстоящи празници и показвате интересни снимки с тях. Дръжте ги в течение за участията ви в базари, конкурси, давайте им любопитни идеи за примерни подаръци с ваши бижута. Винаги добавяйте линк към сайта си или он-лайн магазина, в който продавате бижутата – нека ви откриват лесно! Стимулирайте клиентите си с процентови намаления, бонус подаръци или елегантна опаковка, която да ги впечатли и спечели.

   

Он-лайн магазин

Ако имате собствен он-лайн магазин или се представяте на платформи като Etsy, Folksy, Big cartel, е добра идея да проверите дали е ясна основната информация в профила ви. Вижте лесно и интуитивно ли е разглеждането на отделните бижута. Можете да попитате приятел за мнение и обратна връзка.

Показвайте се! Търсете потенциални клиенти!

Повечето от бижутата, които правите биха били чудесен коледен подарък, така че когато ги публикувате, намеквайте и ги предлагайте като такъв.

Например:

„Този модел ще зарадва вашата съпруга за Коледа!”

„Това бижу е идеалния ръчно изработен коледен подарък”

 „Очарователна изненада за празника!”

Пъхнете бижуто в коледна торбичка от органза с панделка и добавете послание, че е „чудесно за окачане на елхата, където да дочака радостта на бъдещия му притежател”.

Опаковка и брандинг

Изпращайте бижутата не просто с предпазна опаковка, а с празнична или увити в красива хартия. Подчертайте това в публикациите си с описание: „опаковано и готово за подарък”. Снимайте предварително опаковката и я сложете на мястото, където рекламирате моделите си или в продуктовия каталог на сайта ви. Клиентите биха останали очаровани от вниманието и стила ви. Никога не забравяйте да добавяте етикет с логото си и използваните материали – така вдъхвате доверие! Без да усетите ще наложите своята марка и бизнес с ръчно изработени бижута сред широко разпространената масова бижутерия.

И в настоящата статия подгготвихме малка изненада за вас. Ето от тук можете да свалите pdf-формати на три различни опаковки:Шестоъгълна кутия за бижутаКутия – пирамида, в три размераКутия с обли дъно и капак в три размера. Отпечатайте ги върху картон, оформете кутийките и след това можете допълнително да апликирате.

   

Стойност

По това време на годината комплектите се продават много добре, така че погрижете се да подготвите нови бижута или подберете такива, които си подхождат. Не подценявайте труда си, сложете достойна цена на моделите си. Нека има разнообразие в дизайна, съобразете материалите със стойността на съответните бижута, за да спечелите хора с различен бюджет.

Публикации

Започнете възможно най-рано да подготвяте и настройвате клиентите си на празнична вълна. Нека да имат достатъчно време, за да ви опознаят и да реагират с подаръците за своите близки. А вие – да угодите на желанията и капризите им. Нека всички бъдат удовлетворени преди празника.

В статията ни: „Най-добрата реклама: Как да рекламираме и промотираме своите ръчно изработени бижута?“ ще откриете и други интересни и много полезни съвети за местата, където можете да рекламирате бижутата си.

® Цялото съдържание на този сайт е предмет на авторското право на Marabu.bg и Екселент Експертс ЕООД. Това съдържание не може да бъде копирано, възпроизвеждано или използвано по друг начин без изричното ни съгласие. Вие можете да копирате и възпроизвеждате отделни части от статиите ни при условие, че се позовавате на източника и поставяте линк към него.

Начинът на отваряне на линка не следва да въвежда потребителя в заблуждение по отношение на Marabu.bg и дейността, която развиваме, както и да уронва престижа ни.

Сподели:
Тази статия е публикувана в Моето хоби ООД. Запазете постоянна връзка.

2 Responses to Как да подготвим бизнеса си с ръчно изработени бижута за Коледа – II

 1. Уникални съвети за което ви поздравявам.
  Имам въпрос. Желая да закупя кутийки за бижута, ако е възможно по дизайнерски. Може ли да ми препоръчате някоя фирма?

  • marabu says:

   Благодарим! :)
   Предполагаме, че търсиш точно това – http://luxpac.bg/ Правят дизайнерски опаковки с отлично качество и излъчващи много стил. Можеш да добавиш малки детайли с мъниста от нашия сайт и ще им придадеш наистина атрактивен вид – http://www.marabu.bg
   Успех!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*