Как да комбинираме цветовете – топ 5 на статиите в блога marabu.bg?

Blog_15_w40A-kak-da-kombinirame-tsvetovete-sas-statiite-na-marabu-bg

За настоящата статия в нашия блог за мъниста и идеи за бижута ни провокира една нашумяла и интересна тенденция – хромотерапията! Силно подвластни на магията на цветовете, ние често сме правили публикации с информация за тях. Как да ги използваме ефективно, за да бъдем в хармония, за да изразим себе си и да подчертаем нашите ръчно изработени бижута, вижте нашата селекция от топ статии…

Какво е хромотерапия?

Цветът е една от многото форми на енергията, които можем да видим с просто око. Идва от светлината, а зад обясненията за съществуването му стоят безспорни научни доказателства. Въпреки това, хората и най-вече творците избягваме логичните факти и търсим емоционален и психологически отговор на различните му честоти. Освен, че цветовете влияят на нашите тяло и ум, те отразяват силно нашите чувства и настроение. А когато желаем да изразим себе си, най-често избираме да го направим чрез палитрата. Спрямо настроението ни изпитваме нужда от разнообразни нюанси.

Една от най-нашумелите СПА процедури – хромотерапия или цветотерапия, има дълбока история, идваща от Древен Египет, Индия и Китай. Автентични текстове разказват за древната практика – в големи зали посетителите усещали същински цветен душ от светлина, проникваща през големи цветни стъклени панели, а след това изпитвали душевно и телесно изцеление.

Надяваме се, че нашият подбор от статии ще ви подейства като истинска терапия и ще откриете много идеи за вашия стил и творчество. Ето ги и тях…

Топ 1: Климат, култура и цветове

Може и да не ви се вярва, но цветовете, характерни за конкретен климат, се отразяват върху хората, живеещи сред него. Неусетно те попиват заобикалящата ги палитра и я интерпретират по свой начин. Цветът носи важна информация за традициите и начина на живот, а също така и уникалност на всяка култура. В статията Климат, култура и цветове подкрепихме тази интересна и различна гледна точка с няколко модела от нашата бижутерийна кутия.

Untitled-1

Топ 2: Силата на цвета

Едва ли някой се съмнява в твърдението, че топлите цветове червено и оранжево ни предизвикват към действие, докато студените синьо и виолетово ни успокояват и уравновесяват. Този факт може да се сравни със съвсем естественото въздействие, което оказват върху нас дневната светлина и свечеряващия сумрак. Още за връзката между светлина, цвят и енергия ще намерите в статията Силата на цвета.

Топ 3: Оранжево морето, оранжево небето или как да избираме и съчетаваме цветовете!

Като творци и дизайнери, цветът е най-ценният инструмент, който бихте могли да притежавате. Понякога съчетанието им може да се окаже нелека задача. В Оранжево морето, оранжево небето или как да избираме и съчетаваме цветовете? ще ви дадем пет полезни съвета, чрез които ще ви окуражим за експерименти.

Топ 4: Цветно предизвикателство – вдъхновение от природата!

От древни времена досега, енергията на цвета е била използвана от лечители, шамани и тайнствени магьосници. Различните култури се разпознават със свои характерни съчетания, вдъхновени от нюансите на заобикалящата ги среда. Вярвайки в магичните им свойства, те ги използвали в декорирането на традиционните си дрехи и накити. И днес, едва ли има някой, който да не е останал възхитен пред четката на майката-природа. Нейните фантастични комбинации често ни смайват, а правилата за цветовите схеми могат да бъдат откривани под различни форми в окраските на растения и животни. Още за въздействието от различните съчетания вижте в Цветно предизвикателство – вдъхновение от природата!

kak-da-sachetavame-tsvetovete-v-rachno-izrabotenite-bijuta-1

Топ 5: Цветът и комерсиалната му употреба

Различните цветове имат свойството да оказват влияние върху човек на подсъзнателно ниво, да предизвикват различни асоциации. Дизайнери, собственици на заведения и хора с бизнес умело използват това в рекламните си кампании и интериора на заведения и офиси. В статията Цветът и комерсиалната му употреба ще ви разкажем още за езика на цветовете и приложението им в заобикалящата ни среда.

kak-da-sachetavame-tsvetovete-v-rachno-izrabotenite-bijuta

Коя от предложените статии е най-полезна за вас? Ще се радваме да ни споделите в коментар. :) Очаквайте скоро още интересни компилации на различни теми…

Сподели:
Тази статия е публикувана в Палитра. Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*