Обединените цветове на лятото – седмица втора!

Първата седмица от кампанията Обединените цветове на лятото предизвика истински вихър от емоции! През следващия период на промоцията ще завъртим още веднъж интерактивното цветно колело и ще се потопим още по-дълбоко в необятния свят от мъниста и аксесоари. Открийте любими материали за бижута в оранжево и жълтооранжево, до 50% по-ярки и неустоими. Нека заедно се вдъхновим и окрилим за нови виртуозни полети в дизайна на ръчно изработените накити и аксесоари!

От 6 август до 12 август в категория Специални предложения ще намирате богат избор от полускъпоценни камъни и стъклени мъниста в оранжева и жълтооранжева гама. Ако не се чувствате сигурни, в това как да ги съчетаете с други цветове, ние с радост ще помагаме. На ваше разположение е виртуалното цветно колело на marabu.bg. За всеки един нюанс в него има попълнени цветови схеми и предложения за комбинации от мъниста в съответната палитра.

Както в изминалата публикация за червено и червенооранжево, и в настоящата ще ви представим основните схеми. На вас оставяме възможността да отворите сайта и да се поразровите в различните форми и размери на представителите им.

– Монохроматична цветова схема

     

– Аналогична цветова схема

     

– Допълваща цветова схема

     

– Сплит-допълваща цветова схема

   

– Триадична цветова схема

   

– Тетрадична цветова схема

Творческата интуиция сигурно вече не ви дава спокойствие и започва да гъделичка дланите ви. За да засилим вихъра на въображението ви, ще добавим няколко любопитни факта за оранжево и жълтооранжево. С тези цветове лесно ще изградите етно излъчване на моделите си. Сравнявани с определения като екзотични, диви, експериментиращи, изразителни, с тях лесно ще пресъздадете жизнерадостно настроение и екстравагантна визия. Енергията, която носят, ги прави отличителни за определени етноси и култури. Съчетани със синьо,  зелено и червено предизвикват експлозия от емоции и са характерни за древни народи като индианци, мексиканци, инки. Комбинацията им с циклама, лилаво, горчица, пясъчно, черно, бордо и турско синьо напомнят за света на арабската и персийска култури. Смело използвайте и по-силните неонови нюанси на цветовете! Тяхната омагьосваща и наелектризираща сила няма да залезе и това лято.

Червеното и червенооранжевото носят индивидуалност, граничеща с егоизъм, докато оранжевото и жълтооранжевото предизвикват уют и галеща топлина. Носят желание за активност и любопитство към заобикалящия ни свят. Тяхната енергия подтиква към движение и съзидателност, способна е да ни извади от състояние на застой. Инстинктивната им сила окуражава чувствеността, увеличава способността за приемане на промените и извиква креативни идеи. Безбройните им нюанси могат да насърчават вдъхновението на артисти и творци. Използвани са още от ландшафтни и интериорни дизайнери, за да създадат чувство за близост до природата и земята.

Камъни, обагрени в оранжево имат оздравяващо и стимулиращо действие. В хората, които обичат оранжево, можете да разпознаете качества като вярност, искреност и внимателно отношение. Според някои вярвания, то носи късмет на момичетата. Вдъхва ентусиазъм и прави мисленето по-бързо.

Е, сега вече можем да дадем старт на фантазиите ни и да замислим проектите си за атрактивни летни бижута! Надяваме се, че ще споделите с нас резултатите. :)

Сподели:
Тази статия е публикувана в Любопитно, Палитра. Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*