Обединените цветове на лятото – седмица пета!

Кампанията Обединените цветове на лятото обагри творческия хоризонт с пъстра дъга от стъклени мъниста и полускъпоценни камъни! Съветваме ви да притаите дъх и да отправите поглед към виртуалното колело, защото на небосклона се задават сини и синьолилави облачета. Няма място за притеснение! През предстоящия период – от 27 август до 2 септември, те обещават прогноза с до 50% по-ярки изгреви и топли залези.

Следващият етап от промоцията ви предлага невероятни материали във вдъхновяващите цветове синьо и синьолилаво. В категория Специални предложения, те ще бъдат на ваше разположение с до 50% по-примамливи цени. Смятаме, че това е идеалната възможност да освежите лятната си визия! Вие как мислите?

Ще се опитаме да засилим творческата ви мотивация с ползотворна доза любопитна информация за значението и влиянието на синьо и синьолилаво. Както в предните публикации в блога, ще поставим и картинките с цветови съчетания според основните схеми. Доверете се на интуицията си, но не пропускайте да надникнете и в интерактивното колело! То ще ви даде интересни идеи за комбинации в дизайна на ръчно изработените бижута.

В зависимост от наситеността на светли и тъмни тонове, синьото можем да открием в сапфирения блясък, лазурното лятно небе, спокойните морски вълни или буйните планински поточета. Може да излъчва топли или студени вибрации. Много от имената на материалите в нашия каталог са вдъхновени от приликата с гамата, в която са обагрени. Тези цветове предразполагат към изграждането на разнообразна и атрактивна визия. Кобалтовите нюанси придават магнетично излъчване, лазурните носят жизнерадост, а индиговите – загадъчност. Колкото повече се приближаваме до гамата на синьолилавото, толкова по-обаятелна и хармонична сила притежават представителите им.

Наситено синьо, добавено в строго подредени геометрични и художествени мотиви, напомня за величието на Клеопатра и мистичния дух на древната египетска цивилизация. В пъстри комбинации с жълто, зелено, червено и оранжево, е характерно за мексикански и индиански стил. В съчетание с пастелно розово носи усещане за източноазиатските култури. Меките нюанси на денима правят каубойския стил разпознаваем, а арабските страни ни даряват зареждащото турско синьо.

Богатият спектър от нюанси на синьото прави притежателят им позитивен и общителен, разширява възприятията и подобрява способността за опознаване и запомняне. Общителната му сила помага за себеизразяването и концентрацията. Въздейства успокояващо и вдъхва усещане за мир. Ето защо, ренесансовите художници често изрисували светците със сини роби, подсказвайки, че те имат божествени способности. Опирайки се на това, че в природата отдалечените в пространството обекти синеят, те го използвали и при изграждането на перспектива в платната си. Това най-силно убеждава, че синьото създава усещане за разстояние и отдалеченост. Може да се сравни с моменти на блажена изолация, с търсене на неразкрити светове и с усещане за свобода и лекота.

Синьолилавото има балансираща и вдъхновяваща енергия, способна да събуди творческия нюх. В зависимост от съчетанието му, може да донесе различно усещане. Дълбоките нюанси имат ретро излъчване, а нежните лавандулови и морави – мечтателна и женствена.

И  този път няма да подминем цветовите схеми. Надяваме се, че поставени една до друга за двата цвята, по-лесно ще откроите разликите и ще разгадаете принципа им.

Монохроматична цветова схема

   

Аналогична цветова схема

   

Допълваща цветова схема

   

Сплит-допълваща цветова схема

   

Триадична цветова схема

   

Тетрадична цветова схема

Е, чувствате ли се готови за новото предизвикателство на marabu.bg? Ще се радваме да споделите в коментар идеите си за ръчно изработени бижута :)

Сподели:
Тази статия е публикувана в Любопитно, Палитра. Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*