Стъпка към промяната – тигрово око, топаз, турмалин

Поредните три камъка, носещи изключителна красота и смисъл като холистично бижу. Тигрово око можете да намерите в продуктовия ни каталог в категория „Полускъпоценни камъни“, секция „Специални“. Разноцветните и ярки турмалин и топаз ще откриете, като част от комплектите с материали за зодиакални бижута – колие Млечния път и гривна Стълба към небето

Тигрово око„Камъкът на сбъднатите Надежди”

Тигровото око е полупрозрачен кварц или халцедон, с красив жълто-златисто или златисто-кафеникав цвят с копринен оттенък.

   

Известен е още в древността. Римските войници са го носели като амулет с гравирани на него символи, които са ги защитавали в боевете. Маговете са смятали, че това е камъкът, който управлява слънчевата енергия, а индийците вярвали, че той ги  предпазва от всичко и е камък стимулатор. Днес се смята, че камъкът изостря интуицията, успокоява гнева и носи успех на добрите хора, а също така лекува ревността. Познат е и като камък за защита, особено за хора, които пътуват.

      

Тигровото око се смята за едно от най-мощните средства за предпазване от нещастия, скандали и опасности за живота. Носи добър късмет и просперитет.

 

ДУША: Тигровото око носи добро самочувствие и  просперитет.

 

 

 

ЗОДИИ:  Лъв, Козирог, Телец и Дева.

 

 

ЧАКРИ : Слънчевия сплит

ТЯЛО: Помага при бронхиална астма, псориазис,  смъква кръвното. Полезен е при възпалителни процеси, слаба сърдечна дейност, след инсулт, ревматизъм. Благоприятно е въздействието му и  при проблеми с черния дроб, подпомага изхвърлянето на вредните вещества. Носен като бижу спомага за възстановяване на силите, за преодоляване на депресии.

Топаз

Считаме топаза за един от най-древните камъни. При него се забелязва вътрешна игра на светлината, която напомня на утринната роса. Има голяма цветова гама – варира от бяло до жълто, от червено до кафяво или синьо. Най-скъпи са оранжево-червените камъни, по-евтини са сините.

      

Добре е топазът да  се  съхранява отделно от другите бижута, за да не ги драска. Също така трябва да се избягва пряката слънчева светлина, защото може да избледнее.

         

В древността са го считали за камъка на просветлението. Той е символ и на благоразумието. Този, който носи камъка придобива богатство, на мъжете дарява мъдрост, великодушие и ум, а на жените – красота и плодовитост.

ТЯЛО: Предотвратява депресии и негативни нагласи. По отношение на лечебните свойства се смятало, че обкован със сребро и носен на шията, топазът облекчава пристъпите на астма, помагал при хронически заболявания на бронхите, както и при туберкулоза. Също така се вярвало, че пречиства черния дроб и изостря вкусовите усещания.

ЗОДИИ : Скорпион, Стрелец, Телец, Везни. Смята се, че магическо влияние на топаза е особено забележимо при хората, родени през ноември. За зодии Скорпион, Стрелец, Телец и Везни подготвихме бижута с други очарователни камъни, отговарящи за съответната зодия. А с топаз изработихме огнено бижу за зодия Овен.

ДУША: Ще ви помогне  да станете по-осъзнати  и да отключите творческото си мислене. Носи радост, щедрост и изобилие. Камък на любовта и късмета, хармонизиращ целите. Пречиства аурата, освобождава от напрежение, насочва енергиите, където е необходимо. Повишава доверието и снизходителността, достига до вътрешния ресурс. Прогонва негативността и допринася за решаване на проблемите. Особено полезен за заетите в изкуствата. Стабилизира емоциите, отваря ни за любов от всякакви източници.

Турмалин

Турмалин е наименованието на един от най-интересните камъни в бижутерията. Името му  произхожда от думата „turamali“ – камък със смесени цветове. На практика съществува турмалин в цялата гама от цветове на дъгата – безцветен, зелен, син, жълт, червен, розов, черен, вариации на зеленото и розовото.

   

Познат още преди 2000 години. В една египетска легенда се говори, че по пътя от Земята към Слънцето турмалина е попил в себе си всички цветове на дъгата. Той е бил известен в Европа и в частност по Средиземноморието още от времето на античността. По-голяма популярност добива, когато големи количества започват да пристигат в Холандия от Шри Ланка, в началото на 18 век.

         

Смята се, че турмалинът неутрализира негативните енергии и усилва собствената психическа енергия на човека, който го носи. Вярва се, че турмалинът подпомага артистичната интуиция. Също така, поради голямото си цветово разнообразие турмалинът изразява различни настроения.

ТЯЛО: Стимулира мозъка. Въздейства силно върху нервната система. Силен лечител, заради мощното си електромагнитно поле, ЧЕРЕН – предпазва от електромагнитни лъчения, ЗЕЛЕН – отличен за лечение, действа като детоксикатор.

ЗОДИИ:  Близнаци, Козирог, Лъв, Стрелец

ДУША: СИН – подпомага самосъзнанието, верността, нравствеността, премахва тъгата, хармонизира с околната среда. КАФЯВ –  пречистващ, премахва проблеми в семейството. ЗЕЛЕН – носи състрадание, нежност, търпение, баланс, радост от живота, засилва креативността, носи благополучие и изобилие. РОЗОВ – привлича любовта, изгражда убеждението, че е безопасно да обичаш, разсейва емоционалната болка и натрупаните деструктивни чувства. ЧЕРВЕН – спомага за задълбочаване в любовта и балансира прекомерната агресия или пасивност. ЖЪЛТ – помага в интелектуалните дейности и бизнес-делата.

Всички статии в категория „Холистични бижута“ се осъществяват с любезното съдействие на Marabu.bg и под редакцията на Йорданка Григорова.

Ако имате допълнителни въпроси към Камелия, оставете коментар.

Сподели:
Тази статия е публикувана в Холистични бижута. Запазете постоянна връзка.

2 Responses to Стъпка към промяната – тигрово око, топаз, турмалин

 1. Велин says:

  Здравейте, бих искал да попитам дали е възможно да ми изработите модел на мъжко колие със златист топаз. Аз съм зодия Близнаци. Ще се радвам на отговор относно моето запитване. Лек ден.

  • marabu bg says:

   Здравейте, благодарим за запитването. :)
   Бихме могли да съдействаме, но ще ни трябва малко повече информация.
   Първо, топазът, с който ние разполагаме в нашия онлайн магазин за мъниста, е жълт. Вижте го тук: http://marabu.bg/category/246/topaz.html и кажете дали Ви допада. Вероятно имате представа и идея какъв да е дизайна на колието. На marabu@marabu.bg можете да ни изпратите примерни снимки, след което ще коментираме отново.

   Хубав ден!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*