„На горния рафт“ разговаря с Поли Сергеева и Pollyline Studio!

na-gornia-raft-predstavia-Pollyline-Studio-2

За следващата авторка можем да говорим доста, знаем се от години и следим развитието и в детайли. Нейни почитатели сме и сме щастливи, че тя е част от „На горния рафт„! На Поли, словото и се отдава :)! Отговаряйки на нашите въпроси, тя е открехнала вратата към душата си и ни е позволила да надникнем в нея. А за бижутата и Pollyline Studio – убедени сме, че е подготвила изненади за своите почитатели.

  1. Не за първи път си част от „На горния рафт“. Какво все още не знаем за теб?

В творчески план, не знаете това, което и аз самата не зная за себе си. Например, какво ще бъде следващото ми бижу. Често намирам вдъхновение на неочаквани места, и в неочаквани материали, а изненадата от тях е истинско удоволствие и внася свежест, която държи монотонността на заниманието ми надалеч.

na-gornia-raft-predstavia-Pollyline-Studio

  1. Какви бяха детските ти мечти? Предполагал ли си, че някога ще се занимаваш с изработка на бижута?

Мечтаех да бъда архитект. Така и не надраснах или забравих тази си мечта, даже я осъществих и изживявам и в момента, и намирам двата процеса – на архитектурния дизайн, и на дизайна на бижута, за доста сходни, и някак, естествено и двата процеса, всеки по своя си начин, засищат глада ми за съзидание. Не съм мислила, че ще се занимавам с изработка на бижута, точно както и не съм мислила, че няма да се занимавам. Още от първото ми макаронено колие в детската градина.

na-gornia-raft-predstavia-Pollyline-Studio-3

  1. Изграждайки колекция се водиш от това, което харесваш или следваш тенденции?

Следването на тенденции е доста мъчителна работа, по-лесно ми е да слушам себе си, макар и творейки за съвременната жена, в съвременен стилистичен контекст.

  1. Какво те мотивира?

Визуалният резултат. Когато ми хареса и насити очите ми някое бижу, то е просто като гориво за мозъка ми – искам да направя още,  да доразвия идеята, да стигна по – далеч.

  1. Какво ти дава участието в базари?

Много емоция. Кой не обича партита?

na-gornia-raft-predstavia-Pollyline-Studio-4

  1. Разкажи ни за интересна случка от твое участие?

Не се сещам за нещо конкретно, но обожавам „заговорите“. Приятелки, които, макар и дошли заедно на базара, винаги намират начин тайно да вземат нещо красиво една на друга. Или съпрузи, истински агенти под прикритие, дотичващи обратно на щанда с бързи инструкции кое бижу да им опаковам… Много е зареждащо да гледам всичката тая любов, и начините, които хората намират да я изразят, с малките си жестове на грижа, на внимание.

na-gornia-raft-predstavia-Pollyline-Studio-5

  1. Какво промени в теб правенето на бижута?

Не знам дали е променило нещо в мен. Или в творците като цяло. По-скоро,  изкарва наяве силата ни да се справяме с творческите предизвикателства, които сами сме решили да поставим пред себе си. Като въпрос, който сме задали на себе си и чийто отговор търсим чрез изкуството.

  1. Какво е за теб успеха? Чувстваш ли се „успешен“ автор на бижута?

Най-често изисквам от себе си повече, независимо колко постигам. Позволявам си кратки моменти на триумф, когато осъществя някоя заветна своя цел, и тогава почти самодоволно си позволявам да се взема „насериозно“, за „успяла“. Но това са просто самомотивационни трикове с „наградки“ за добре свършена работа. В действителност успехът за един автор, е малко по-встрани от конкретиката на точните резултати. Лично аз го възприемам като удовлетворението да намериш хора, които харесват и оценяват работата ти. Такива, които разбират и се доверяват на чувството ти за естетика, на специфичния ти, личен стил. Хората, с които можеш да се разбереш на езика на творчеството си, те са успехът.

  1. Какво да очакваме от теб „На горния рафт“?

Разнообразие. Казвам го през смях и сълзи, но какво да направя – искам да осъществя всичките си хрумвания за бижута, а те са толкова разнолики. Ще има серия „целувки“ – от „сладкарските“ ми пориви, много летни краски (прости ми октомври) и бижута в утвърдената на студиото индустриална стилистика. Това, което е съвсем ново, е серията ми минималистични есенни бижута, ръчно изработени от балса. В последствие ги оприличих на стилизирани падащи листа, така че, може да се каже, че на базара ще ви очаквам с един пищен есенен букет, насищащ жадните ни за красотата на сезона очи.

Още от Поли, погледнете тук:

http://blog.marabu.bg/na-gornia-raft-vi-predtsvia-poli-sergeeva

http://blog.marabu.bg/na-gornia-raft-predstavia-pollyline-studio

http://blog.marabu.bg/na-gornia-raft-popita-pollylinestudio

Утре, събота, 2 октомври 2021г,  градината на Once Upon a Time Biblioteka, ден за приятна среща с творците! Очакват ви много усмивки, настроение и красиви бижута!

Сподели:
Тази статия е публикувана в На Горния рафт представя..., Представяме ви.... Запазете постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*